Cerc pastoral-misionar în Parohia Poienari

În Duminica a XVIII după Rusalii, 24 septembrie 2023, la ora vecerniei, Cercul pastoral-misionar Hălmagiu s-a reunit în Parohia Ortodoxă Poienari.

Reuniunea a început prin săvârșirea Tainei Sfântului Maslu în biserica parohială din Poienari în prezența autorităților locale, cu preoți din acest cerc: PC Pr. Paroh Bordea Cosmin-Ionuț de la Parohia Poienari, PC Pr. Bulea Mihai de la Parohia Bănești, ca fiu al Satului Poienari, PC Pr. Briciu Ciprian de la Parohia Hălmăgel, ca fost paroh al Parohiei Poienari, PC Pr. Bacoș Cristian-Mihăiță de la Parohia Hălmagiu, PC Pr. Curtuțiu Viorel de la Parohia Luncșoara, PC Pr. Zadic Andrei-Achim de la Parohia Brusturi, PC Pr. Dărăștean Mădălin de la Parohia Tălagiu, PC Pr. Pasc Liviu de la Parohia Țărmure, PC Pr. Dan Dănuț de la Parohia Avram Iancu, PC Pr. Nicoară Bujor de la Parohia Vidra, Prea Cuviosul Părinte Ierodiacon Veniamin, invitații PC Pr. Gornic Marcel de la Parohia Ociu, PC Pr. Ciocan Liviu de la Parohia Basarabasa și PC Pr. Pensionar Meltiș Dragomir care a suplinit Parohia Poienari atâta timp cât aceasta a fost vacantă .

Apoi, PC Pr. Briciu Ciprian de la Parohia Hălmăgel a ținut un minunat cuvânt de învățătură despre Sfântul Ioan Damaschin ca reformator al muzicii bizantine.

După cuvântul de învățătură, PC Pr. Paroh Bordea a înmânat anumite premii și cadouri de recunoaștere a eforturilor depuse de anumiți tineri din Parohia Poienari, începând cu felicitarea însoțită de cadou și un buchet de flori PC-ului Pr. Bulea Mihai și Preotesei Bulea Mariana la împlinirea a 30 de ani de la căsătorie.

La finalul reuniunii, PC Pr. Paroh Bordea Cosmin de la Parohia Poienari a mulțumit tuturor pentru prezență.

Pr. Andrei Zadic