PS Părinte Ieronim, Episcopul Daciel Felix a slujit în Parohia Arad-Sânnicolau Mic

În Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, Preasfințitul Părinte Ieronim, Episcopul Daciei Felix a slujit în cea mai veche biserică ortodoxă românească din Municipiul Arad, a Parohiei Arad-Sânnicolau Mic.

Din soborul slujitor au făcut parte Pr. Paroh Gheorghe Gligor, vicar eparhial, Protos. Dr. Iustin Popovici, consilier cultural, Protos. Dr. Nicolae Tang, lector universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion V. Felea” din Arad și Arhid. Bogdan Noghiu, inspector pentru protocol instituțional la Centrul Eparhial Arad.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Ieronim a vorbit despre faptul că ,,Biserica ne pune înainte cu adevărat o trilogie a Crucii. Dincolo de pomenirile Sfintei Cruci în zilele de peste an, avem această trilogie a Crucii care precede și succede marea sărbătoare a Înălțării Sfintei Cruci. Duminica de astăzi este o reverberație a acestei sărbători, moment în care ni se spune ce să facem noi după ce am văzut cât de mult a iubit Dumnezeu lumea.

La finalul Sfintei Liturghii, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, Preasfințitul Părinte Ieronim i-a conferit Părintelui Arhid. Bogdan-Gheorghe Noghiu, Distincția Eparhială Crucea ,,Sfântul Sava Brancovici”.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul Parohiei Sânnicolau Mic, dirijat de Flavius Popescu, cântărețul parohiei.

La sfânta slujbă au fost prezenți domnul Iustin Cionca, Președintele Consiliului Județean Arad și domnul Gheorghe Seculici, Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a Județului Arad și membru în Adunarea Națională Bisericească.

Artista Paula Hriscu a interpretat, la finalul, câteva pricesne, înălțând spiritual sufletele credincioșilor prezenți la sfânta slujbă.

Slujirea din această sfântă zi a Preasfințitului Părinte Ieronim, Episcopul Daciei Felix va rămâne înscrisă cu slove de aur în paginile istorei Parohiei Sânnicolau Mic.

Masterand Denis Rus