Slujire chiriarhală în Parohia Socodor

Duminică, 17 septembrie 2023, la invitația Preotului Paroh Viorel Boțoc și a Consiliului Parohial, a poposit în parohia Ortodoxă Română Socodor IPS Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, fiind însoțit de Arhid. Emanuel Proniuc – secretar eparhial,  cu ocazia aniversării a 260 de ani de la întemeierea bisericii cu hramul „Buna Vestire” din localitate.

IPS Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a fost întâmpinat cu buchete de flori,  alături  de  tradiționala pâine și sare, la intrarea în lăcașul de cult, aduse de tineri și copii, îmbrăcați în costume populare, autentice din zona Socodorului.

P.C. Pr. Protopop Flavius Petcuț al Aradului, la întâmpinat cu un călduros cuvânt de bun venit.

Bucuria a fost întregită de prezența P.C. Pr. Dr. Ionel Popescu – Vicarul Arhiepiscopiei Timișoarei, ca delegat al IPS Părinte Ioan – Mitropolitul Banatului și  totodată a preoților:  Viorel Boțoc – Preot Paroh, Cătălin Tulcan – Preot slujitor și alți preoți invitați, fii ai satului: Pr. Savulov Liviu – pensionar, Pr. Baciu Ioan – Preot în parohia Inand – Bihor, Pr. Lucian Gaidoș – preot în parohia Julița – Arad, Diac. Florin Pavel.

Domnul primar, Jura Ioan Dimitrie, la întâmpinat pe Arhiepiscopul Aradului alături de Dl. Bulbuc Ionel – Vicepreședintele Consiliului Județean Arad, precum și multe alte oficialități județene.

În cuvântul de învățătură Chiriarhul arădean a vorbit despre ,,trăirea creștină” (în baza citirilor scripturistice: Gal. 2; Marcu 8) subliniind valoarea sufletului omenesc în raport cu măreția lumii, îndemnând a urma calea (învățătura) și pilda Mântuitorului, un adevărat drum al Crucii prin faptele bune și virtuțile reprezentate în numele Sfintelor zilei, în tâlcuirea românească însemnând înțelepciunea, credința, nădejdea și dragostea; neuitând și mărturisirea Sfântului Apostol Pavel despre trăirea lui Hristos Domnul în viața s a proprie.

Mulțime mare de credincioși, au fost prezenți la eveniment, iar în cadrul Sfintei Liturghii s-au împărtășit foarte mulți tineri, copii și credincioși.

Bucuria a fost întregită de participarea corului  „Doina Banatului ”, de la Parohia Iosefin – Timișoara, care a încântat pe toți cei prezenți prin cântările lor.

După încheierea Sfintei Liturghii, s-a oficiat un parastas pentru toți ctitorii și binefăcătorii bisericii din Socodor, apoi s-a sfințit un foișor, ce este amplasat în curtea sfintei biserici.

Preotul paroh Viorel Boțoc, a mulțumit călduros tuturor celor prezenți și le-a oferit IPS Părinte Arhiepiscop Timotei și IPS Părinte Mitropolit Ioan al Banatului, prin delegatul său, Pr. Dr. Ionel Popescu, din partea parohiei, veșminte arhierești:  un omofor arhieresc și epitrahil, aduse special din Grecia.

La finalul evenimentului s-a oferit o agapă frățească, tuturor celor prezenți.

Pr. Paroh Viorel Boțoc

http://www.parohiaiosefin.ro/ro/corala-doina-banatului-la-socodor/