Cerc pastoral-misionar în parohia Ghioroc

Duminica 24.03.2024 la orele 12, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Timotei Seviciu Arhiepsicop al Aradului s-a constituit Cercul pastoral-misionar nr. 3 Șiria, unde a participat un sobor ales de preoții: Ardelean Flavius și Doca Leonardo de la parohia Pâncota, Radeș Mihai de la parohia Mâsca, Trif  Adorian de la parohia Galșa, Botezatu Iulian de la parohia Șiria, Jula Petru de la parohia Cuvin, Mircea Ciorogariu de la parohia Ghioroc, Săvușcă Valentin de la parohia Miniș, Baba Teodor de la parohia Sâmbăteni și protosinghelul Daniel de la Mănăstirea  Feredeu.

Preoții prezenți au săvârșit Taina Sfântului Maslu, iar cuvântul de învățătură a fost rostit de părintele Jula Petru de la parohia Cuvin, unde a făcut referiri la modul în care trebuie să participăm la Taina Sfântului Maslu. Să avem credința când cerem ceva ca și cum am primit ajutorul de la Dumnezeu așa cum Mântuitorul Iisus Hristos ne îndeamnă: ”Aveți credință în Dumnezeu-Adevărat zic vouă că oricine va zice acestui munte: Ridică-te și te aruncă în mare și nu se va îndoi în inima lui, ci va crede că ceea ce spune  se va face, fi-va lui orice va zice. De aceea vă zic vouă: Toate câte cereți rugându-vă să credeți că le-ați primit, și le veți avea.(Marcu 11,22-24).

Preotul Săvușcă Valentin  de la parohia Miniș a dat citire referatului cu tema ”Darurile ascunse in suferință”. Referentul a vorbit despre rolul suferinței în viața spirituală a omului. Avem în Vechiul Testament exemplul lui Iov, care primește cu multă credință toate încercările îngăduite de Dumnezeu. Este leacul mântuitor care, trezește simțirea, vedem cu alți ochi viața, fiecare împrejurare  are o altă importanță, imagini care erau insignifiante au o valoare deosebită atunci când le raportăm la registrul divin. Modul, în care privim suferința dar și datoria de a primi suferința așa cum Sfântul Apostol Pavel îl îndemna pe ucenicul Timotei: ”Suferă împreună cu mine, ca un bun ostaș a Lui Hristos” ( II Timotei 2, 3)

La final preotul Ciorogariu Mircea a mulțumit preoților și credincioșilor pentru că au impodobit Biserica prin prezența lor și i-a îndemnat să participe cu multă credință la Taina Vindecării.

Preot Botezatu Iulian Dimitrie