Taina Sfântului Maslu la Spitalul de Psihiatrie Mocrea

În Duminica întâi din Postul Sfintelor Paști, a Ortodoxiei, în contextul anului omagial „al pastorației și îngrijirii bolnavilor” și anului comemorativ „al tuturor sfinților tămăduitori fără de arginți” în Patriarhia Română, la inițiativa Prea Onoratului Părinte Adrian Zaha, Protopopul Ineului, s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu în incinta Spitalului de Psihiatrie Mocrea.

Astfel, în prezența și cu purtarea de grijă a Doamnei Monica Pele, Directoarea Spitalului de Psihiatrie Mocrea, s-a oficiat Sfânta Taină a Maslului pentru cadrele medicale, ostenitorii și pacienții acestui așezământ medical adunați la acest eveniment.

Din soborul slujitorilor bisericești au făcut parte: Pr. Adrian Zaha – Parohia Ineu, Protopopul Ineului, Pr. pensionar Teodor Păiușan – fost paroh la Târnova,  Pr. pensionar Tiberiu Suciu – fost paroh la Moroda, Pr. Ciprian Sălăvăstru – Parohia Moțiori, Pr. Sorin Streulea – Parohia Moroda, Pr. Dănuț Leahu – Parohia Mocrea și Pr. Flavius Lazea – Parohia Iermata.

La momentul cuvenit, Părintele Protopop Adrian Zaha, pornind de la textul Evangheliei „bolnav am fost și M-ați cercetat” (Matei 25, 36), în alese cuvinte, a arătat însemnătatea rugăciunilor pentru cei bolnavi, precum și permanenta purtare de grijă a lui Dumnezeu față de cei în suferință. De asemenea, a mulțumit conducerii Spitalului, Doamnei Monica Pele, medicilor, asistentelor și tuturor ostenitorilor apreciind dragostea și devotamentul lor puse în slujba aproapelui, întărindu-i pe toți în credință și în nădejdea  lucrării sfințiitoare a lui Hristos.

Părintele pensionar Tiberiu Suciu, cel care se îngrijește de nevoile duhovnicești și cu slujirea pastorală în cadrul acestui așezământ medical, slujitor al Bisericii cu hramul „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, din curtea Spitalului de Psihiatrie Mocrea a mulțumit Prea Onoratului Părinte Protopop Adrian Zaha pentru frumoasele cuvinte și pentru această iniţiativă de suflet. Părintele Tiberiu a adus mulțumiri tuturor preoților împreună rugători, ostenitorilor acestui așezământ medical și tuturor pacienților prezenți la această manifestare duhovnicească.

Pr. Ciprian Petru Sălăvăstru

Parohia Moțiori