Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad prezentă în mijlocul tinerilor liceeni

Zilele Postului Mare au constituit prilej de dialog duhovnicesc și pentru tinerii liceeni din cls. a X-a C, din cadrul Colegiului Național „Preparandia – Dimitrie Țichindeal” din Arad.

În cadrul săptămânii „Altfel”, elevii cls. a X-a C s-au întâlnit într-un dialog duhovnicesc cu Protos. Lect. Univ. Dr. Nicolae M. Tang, cadru didactic al Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, fost elev și profesor al acestui liceu de elită al orașului Arad.

Tema prezentată s-a axat pe lumea înconjurătoare, ca realitate creată de Dumnezeu și loc unde omul își desfășoară viața sa. Lumea reprezintă locul unde omul este așezat de Dumnezeu să-și împlinească menirea sa și să ajungă la desăvârșire. Lumea vie, universul cu dimensiunea sa uimitoare și omul însuși în toată complexitatea sa fizică și spirituală, constituie un nesfârșit prilej de uimire, de bucurie, de percepție și de înțelegere a realității prin care omul este chemat la o dinamică vie înspre Dumnezeu, Creatorul și Proniatorul întregului cosmos.

Interesul elevilor a fost deosebit pentru această temă, având în vedere și posibilitățile lor de cunoaștere pe baza accesului la internet, dar și a provocărilor venite din partea societății în care trăim. Șirul întrebărilor venite din partea lor a completat fericit tema expusă de părintele profesor.

Întâlnirea le-a oferit tinerilor perspectiva unui dialog în permanență deschis și ancorat în realitate, pe care Biserica și Teologia le au vis-a vis de societate și, în special, de tineri.

Protos. lect. dr. Nicolae M. Tang