Cerc pastoral-misionar în Parohia Hălmăgel

Duminică 14 Aprilie 2024, Duminica a 4-a din Postul Mare, a Sfântului Ioan Scărarul, după terminarea Sfintei Liturghii, Cercul pastoral-misionar Hălmagiu s-a reunit în Parohia Ortodoxă Hălmăgel.

Reuniunea a început prin săvârșirea Tainei Sfântului Maslu în biserica parohială din Hălmăgel, cu preoți din acest cerc: PC Pr. Paroh Briciu Ciprian de la Parohia Hălmăgel, PC Pr. Nicoară Bujor de la Parohia Vidra, PC Pr. Bacoș Cristian-Mihăiță de la Parohia Hălmagiu, PC Pr. Horga Petru-Marius de la Parohia Pleșcuța, PC Pr. Dan Dănuț de la Parohia Avram Iancu, PC Pr. Bulea Mihai de la Parohia Bănești, PC Pr. Pasc Liviu de la Parohia Țărmure, PC Pr. Curtuțiu Viorel de la Parohia Luncșoara, PC Pr. Zadic Andrei-Achim de la Parohia Brusturi, PC Pr. Dărăștean Mădălin de la Parohia Tălagiu și Preacuviosul Părinte Ierodiacon de la Parohia Hălmăgel. Chiar și miruirea a fost săvârșită în timpul rugăciunilor, după rânduială, trăind cu toții duhul rugăciunii în inimile lor.

          Apoi, PC Pr. Nicoară Bujor din Parohia Vidra a susținut un referat foarte bine alcătuit cu titlurile: 1. ”Dumnezeu îi iubește pe cei îndelung răbdători în vreme de boală”. 2. ”Sfinții doctori- Sfinții Mucenici Chir și Ioan”.

La finalul reuniunii, PC Pr. Paroh Briciu Ciprian de la Parohia Hălmăgel a mulțumit tuturor pentru prezență și întâlnirea s-a încheiat cu bucurie în suflet.

Pr. Andrei Zadic