Taina Sfântului Maslu în Parohia Arad – Calea 6 Vânători

În Duminica a IV-a a Postului Mare, Duminică închinată Sfântului Ioan Scărarul, în biserica parohiei Arad-Calea 6 Vânători s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu, de către un sobor de preoți.

Credincioșii au participat în număr mare la Taina Sfântului Maslu arătând  aleasă prețuire pentru acest eveniment.

Din soborul de preoți au făcut parte: pr. Viorel Roja (preot pensionar Parohia Grădiște II) , pr. Gheorghe Pop (Preot pensioar parohia Arad-Calea 6 Vânători),  pr. Adinel Popovici de la parohia Grăniceri, preotul paroh Marius Florin Vidican si părintele arhidiacon Cristian Petruț .

Cuvântul de învățătură a fost rostit de părintele Viorel Roja, care a evidențiat importanța urcușului duhovnicesc al omului contemporan, pe scara Sfântului Ioan. Metafora scării, asemănătoare cu cea din viziunea Patriarhului Iacov este folosită pentru a descrie modul în care cineva poate urca spre Împărăția Cerurilor, începând cu renunțarea la lume și sfârșind în Rai, împreună cu Domnul. Autorul „Scării”, descriind urcușul ca trecând prin treizeci de trepte, s-a gândit cu deosebire la cei treizeci de ani de viață ai Mântuitorului dinainte de începerea activității publice. De aceea  lucrarea este împărțită în 30 de „Cuvinte”.

În încheiere, părintele Mrius-Florin Vidican a adus mulțumire bunului Dumnezeu pentru această zi de rugăciune, mulțumind apoi parintelui Viorel pentru bogatul cuvânt de învățătură și părinților pentru împreună slujire.

Pr. Marius Vidican