Conferință-dialog la Filarmonica de Stat din Arad

Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion Felea” din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, în parteneriat cu Arhiepiscopia Aradului, cu Consiliul Județean Arad și cu Centrul Cultural Județean Arad, organizează în data de 29 mai 2024, începând cu orele 19, la Filarmonica din Arad, conferința dialog cu tema Tradiția isihastă românească. Mărturii despre întâlniri memorabile cu duhovnici români.

La această conferință este invitat părintele Elia Citerio și părintele Agapie Corbu specialiști în spiritualitatea isihastă. De asemenea, în cadrul evenimentului artista Maria Coman va oferi un moment muzical prin prezentarea unor imne bisericești, specifice spiritualității ortodoxe.

Invitatul special, părintele Elia Citerio este un teolog de marcă din apus care s-a aplecat asupra spiritualității isihaste, cu o teza de doctorat despre Sf. Nicodim Aghioritul tradusă în limba română la Editura Deisis din Sibiu, cunoscător și admirator al spiritualității românești neoisihastă, al părinților Paisie Olaru, Cleopa Ilie și Ioanichie Bălan.

Evenimentul va cuprinde și lansarea și prezentarea ,,Eortodromionului” Sfântului Nicodim Aghioritul, tradus integral pentru prima dată în limba română

Întâlnirea va fi moderată de Pr. Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja, Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad.

Intrarea este liberă!