Grupul catehetic al Parohiei Arăneag, premiat de Patriarhul României

Marți, 21 mai 2024, în cadrul sărbătorii hramului istoric al Catedralei Patriarhale, după Sfânta Liturghie, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române i-a felicitat pe tinerii care au obținut premii la cele două concursuri anuale organizate la nivelul întregii țări de Patriarhia Română.

Ceremonia de premiere a câștigătorilor Concursului Național Catehetic ,,Hristos – Cuvântul care vindecă” a avut loc în ziua ajunului praznicului Sfinților Împărați Constantin și Elena la Centrul pentru formare continuă ,,Dumitru Stăniloae”. La eveniment a fost prezent Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, care i-a felicitat pe premianți și a rostit un cuvânt de învățătură.

Înainte de a lua parte la festivitatea de premiere, câștigătorii celor două concursuri au vizitat Catedrala Patriarhală și Palatul Patriarhiei. În continuare, aceștia s-au deplasat la Centrul pentru formare continuă „Dumitru Stăniloae” unde, în deschiderea evenimentului, părintele inspector patriarhal Mihai Pavel a rostit un cuvânt de bun-venit și a vorbit despre specificul actualei ediții a Concursului Național Catehetic. Cu toții au vizionat apoi, cu mult interes, filmul care prezintă proiectele câștigătoare ale acestui concurs, realizat de TRINITAS TV.

La finalul filmului, părintele prof. dr. Nicușor Beldiman, consilier patriarhal la Sectorul teologic-educațional, a dat citire listei câștigătorilor Concursului „Hristos – Cuvântul care vindecă”, iar cei 32 de copii și însoțitorii lor, reprezentanți ai grupurilor catehetice care au obținut locul întâi la nivelul fiecărei eparhii, au primit Diploma omagială 2024 și premii constând în cărți publicate la Editurile Patriarhiei Române.

Din partea Arhiepiscopiei Aradului, la festivitatea de premiere a participat Grupul catehetic al Parohiei Arăneag, Protopopiatul Ineu, coordonat de Pr. Alin Pingică și fiul său, Laurențiu Pingică, student la Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion V. Felea” din Arad. Acest grup catehetic a organizat proiectul ,,Împreună pentru un viitor mai bun”.

Concursul a fost organizat de Biroul de catehizare a tineretului din cadrul Sectorului teologic-educațional al Patriarhiei Române, în parteneriat cu Ministerul Educației și a avut tema „Hristos – Cuvântul care vindecă”, pentru a se încadra în contextul Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor în Patriarhia Română (2024).

Protos. Dr. Iustin Popovici