CERC PASTORAL-MISIONAR ÎN PAROHIA CĂRAND

În după masa zilei de 16.06.2024, în biserica parohială din Cărand cu hramul „Înălțarea Domnului la cer”, a avut loc întrunirea cercului pastoral misionar Buteni, condus de părintele Florin Marian Oarcea.

Cu această ocazie, în prezența unui număr însemnat de credincioși, s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu. Din sobor au făcut parte pr. Oarcea Florin Marian de la parohia Almaș, pr. Birău Alexa de la parohia Chisindia, pr. Oprea Andrei de la parohia Păiușeni, pr. Herbei Valentin de la parohia Buteni, pr. Coșeri Bogdan de la parohia Cuied, pr. Gaiță Alexandru de la parohia Rădești, pr. Rău Mădălin de la parohia Revetiș, pr. Lazăr Flavius de la parohia Iratoșu, pr. Bătrân Radu de la parohia Dezna, pr. Rus Cătălin de la parohia Sebiș II și pr. Gașpar Florin Ioan de la parohia Cărand.

Părintele Flavius Lazăr a ținut un frumos cuvânt de învățătură, în cadrul căruia a evidențiat semnificația „Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și An comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți”. Tema centrală a cuvântului de învățătură a fost: rugăciunea în familie; importanța rugăciunii comune a familiei pentru pacea și unitatea acesteia. Părintele Flavius a evidențiat faptul că rugăciunea este izvor de vindecare, de cunoaștere a lui Dumnezeu și de transfigurare a vieții. Binecuvântarea lui Dumnezeu făcută omului, atunci când este însoțită de închinarea sau adorarea lui Dumnezeu de către om, este un act care provoacă bucurie. În acest sens, ucenicii s-au întors în Ierusalim cu bucurie mare, deși s-au despărțit de Domnul (Luca 24, 52). Învățătura desprinsă din acest eveniment este pusă în practică în viața de zi cu zi a creștinului, prin rugăciunea săvărșită în particular, în familie și în biserică, ca răspuns la binecuvântările pe care Dumnezeu le revarsă peste lume și om.

La finalul slujbei, părintele paroh Florin Ioan Gașpar, a mulțumit preoților și credincioșilor prezenți pentru împreuna-slujire, ziua încheindu-se cu o agapă frățească.

Pr. Dr. Florin Ioan Gașpar