Cerc Pastoral Misionar în Parohia Ineu

În Duminica a VII-a după Paști, a „Sfinților Părinți de la Sinodul I Ecumenic”, a avut loc în Parohia Ineu, întrunirea preoților din cadrul Cercului Pastoral Misionar Ineu, coordonați de către Părintele Călin Negruț de la Parohia Gurba.

Biserica „Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil” a Parohiei Ineu, păstorită de Preaonoratul Părinte Adrian Zaha, Protopopul Ineului, și de Părintele Dan Turean, preot slujitor, a fost gazda preoților din cadrul cercului, care au săvârșit Taina Sfântului Maslu pentru mulțimea de credincioși adunați la acest eveniment. Din soborul slujitorilor bisericești au mai făcut parte: Pr. Sever Mocanu – Schit Tămand, Pr. Ștefăniță Muț – Parohia Seleuș, Pr. Teodor Dragoș – Parohia Bocsig, Pr. Radu Belle – Parohia Chereluș, Pr. Marius Braiț – Parohia Cermei, Pr. Ciprian Sălăvăstru – Parohia Moțiori, Pr. Sorin Streulea – Parohia Moroda, Pr. Răzvan Trip – Parohia Ineu Traian, Pr. Radu Constantinescu – Spital Ineu, Pr. Andrei Slăv – Parohia Berechiu, Pr. Sebastian Buntean – Parohia Șomoșcheș, Pr. Dănuț Leahu – Parohia Mocrea și Pr. Flavius Lazea – Parohia Iermata și Pr. Florin Botici – Parohia Mânerău.

La momentul cuvenit, Părintele Andrei Slăv de la Berechiu, în alese cuvinte pornind de la Evanghelia zilei, a tâlcuit înțelesul acestei duminici, dintre Praznicul Înălțării și a Pogorârii Sfântului Duh, a învățăturii Sfinților Părinți de la Sinodul I Ecumenic, referitoare la unitate în dreapta credință statornicită în Simbolul de credință.

Părintele Protopop Adrian Zaha a prezentat referatul Cercului potrivit anului omagial „al pastorației și îngrijirii bolnavilor” și anului comemorativ „al tuturor sfinților tămăduitori fără de arginți” în Patriarhia Română având ca temă „Îngrijirea bolnavilor în viața și scrierile Sfinților Părinți, instituțiile social – medicale pentru îngrijirea bolnavilor din trecutul Bisericii”. În referatul său, Părintele Protopop, a concretizat prin exemple din viața Sfinților Părinți, modele de purtare a acestora față de cei suferinzi, unii din ei chiar cu boli molipsitoare.

De asemenea, Părintele Protopop Adrian Zaha a mulțumit Părintelui Andrei Slăv pentru cuvântul de învățătură, tuturor celorlalţi preoți împreună slujitori, precum și credincioșilor prezenți la această bucurie duhovnicească, întrunirea încheindu-se prin participarea la o agapă frățească oferită de parohia gazdă, unde s-au purtat mai departe discuții pe tema propusă.

Pr. Ciprian Petru Sălăvăstru

Parohia Moțiori