Seminariști arădeni în misiune în Parohia Mâsca

Duminică, 16 iunie, în duminica a VII-a după Paști (a Sfinților Părinți de la Sinonul I Ecumenic), un grup format din opt elevi ai Seminarului Teologic Ortodox din Arad a fost invitat în parohia Mâsca cu ocazia sărbătoririi a 300 de ani de la construirea bisericii din localitate.

Elevii seminariști au dat răspunsurile la Sfânta Liturghie. În fruntea soborului format din mai mulți preoți și diaconi s-a aflat IPS Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, care a rostit la vremea potrivită cuvântul de învățătură folositor pentru suflet, tâlcuind pericopele apostolice și evanghelice.

Înaltpreasfinția Sa a explicat cuvintele Mântuitorului care alcătuiesc Rugăciunea arhierească (Evanghelia după Ioan, capitolul 17), ilustrând tabloul dogmatic plin de tulburări al primelor trei veacuri creștine și accentuând rolul Sfinților Părinți în formularea dreptei credințe la Primul Sinod Ecumenic de la Niceea din anul 325. Totodată, a făcut o paralelă între cămașa lui Hristos, care nu a fost sfâșiată și cămașa Bisericii, arătând prin aceasta nevoia de unitate în Biserică, unitate fundamentată pe învățătura Sfinților Părinți cristalizată la Sinoadele Ecumenice.

Elevii seminariști au fost însoțiți și dirijați de părintele diacon Marius Lăscoiu-Martin, profesor de Muzică bisericească.

La final, părintele paroh Mihai Radeș a mulțumit ierarhului și slujitorilor din sobor pentru prezență și binecuvântare, dar și tuturor credincioșilor și binefăcătorilor pentru cele realizate. A urmat apoi un moment emoționant în care părintele paroh a acordat diplome de mulțumire oficialităților, binefăcătorilor și enoriașilor parohiei cu ocazia acestui răstimp aniversar.

A urmat sfințirea lucrărilor de renovare la căminul cultural din localitate, urmat de agapa frățească.

Seminarul Teologic Ortodox Arad desfășoară o bogată activitate misionară prin elevii și profesorii săi, atât în municipiu, cât și în județ, onorând invitațiile primite în funcție de posibilități.

Diac. Prof. Marius Lăscoiu-Martin 

Seminarul Teologic Ortodox Arad