EXAMEN DE CERTIFICARE A COMPETENȚELOR PROFESIONALE LA SEMINARUL TEOLOGIC ORTODOX DIN ARAD

Luni, 10 iunie 2024, cu binecuvântarea şi în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Dr. Timotei Seviciu, elevii absolvenţi ai clasei a XII-a de la Seminarul Teologic Ortodox din Arad au susţinut examenul de Certificare a competenţelor profesionale.

Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, având şi calitatea de preşedinte de onoare al comisiei de examen, a fost prezent la deschiderea şi derularea programului, însoţit de Protos. Lect. Univ. Dr. Iustin Popovici, consilier cultural în cadrul Arhiepiscopiei Aradului. Înaltpreasfinția sa a fost întâmpinat la sosirea în şcoală de către Preacucernicul Părinte Profesor Călin-Dan Teuca, directorul Seminarului.

Chiriarhul le-a adresat absolvenţilor un cuvânt de binecuvântare, întărindu-i în dreapta credinţă şi amintindu-le cât de importantă este misiunea pe care ei şi-au ales-o, aceea de a fi mărturisitori ai lui Hristos.

Examenul s-a desfăşurat pe două coordonate: susţinerea lucrărilor de atestare profesională şi susţinerea probelor practice. Întregul demers s-a realizat în prezenţa comisiei formată din părinţii profesori de la Seminarul Teologic din Arad: pr. prof. Călin-Dan Teuca, pr. prof. Gabriel Streulea, pr. prof. Dacian-Emilian Nan, pr. prof. Vlad-Sergiu Sandu, diac. prof. Marius Lăscoiu-Martin şi prof. Adrian-Ştefan Bugyi, comisie prezidată de către ÎPS dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului.

Andreea-Diana Murariu,

Seminarul Teologic Ortodox Arad