TAINA SFÂNTULUI MASLU LA ASOCIAȚIA NEVĂZĂTORILOR DIN ARAD, ÎN DUMINICA VINDECĂRII ORBULUI DIN NAȘTERE

Cu prilejul Duminicii orbului, a șasea după Sfintele Paști, un sobor de preoți a săvârșit, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Taina Sfântului Maslu la Asociația Nevăzătorilor din Arad, la invitația d-lui președinte Florin Atimuț.

În dimineața zilei, în biserica Parohiei Ortodoxe Aradul Nou fost unsă cu undelemn sfințit la Sf. Maslu, icoana de lemn a Mântuitorului care are un înscris în alfabetul Braille, specific nevăzătorilor. Astfel pe Evanghelia Mântuitorului stă scris în acest limbaj: „Eu sunt Lumina lumii”, „Ioan 8,12” și de asemenea monograma Mântuitorului „IIS” și „HR”. Icoana este așezată la intrarea în sediul asociației și este atinsă mereu cu degetele de către membrii nevăzători, pentru închinare. Acum 5 ani această icoană a fost dăruită nevăzătorilor de către Asociația Ortodoxă Sf. Mare Mc. Gheorghe Aradul Nou și sfințită la data de 20 noiembrie 2019 de către Înaltpreasfințitul Părinte Timotei Arhiepiscopul Aradului. Icoana a fost așezată la închinare în mijlocul bisericii în timpul Sfintei Liturghii.
Mai apoi în după amiaza zilei, icoana a fost așezată din nou la sediul Asociației Nevăzătorilor din Arad, str. Unirii, nr. 10.

Cu acest prilej a fost săvârșită Taina Sfântului Maslu, prin coordonarea Sectorului Social Filantropic al Arhiepiscopiei Aradului și a părintelui vicar Gheorghe Gligor.
Cei 7 slujitori care au alcătuit soborul (părintele consilier Silviu Nicolae Faur – protos, părintele Teodor Faur, părintele Pompiliu Gavra, părintele Kosztner Radu, părintele Axinte Mureșan,  părintele Gabriel Cosmin Mariș și diaconul Marius Lăscoiu-Martin) au continuat o frumoasa activitate filantropică și colaborare a Sectorului Social al Arhiepiscopiei Aradului, începută de mai bine de un deceniu. La sfârșitul slujbei, părintele Pompiliu Gavra a ținut un cuvânt de învățătură legat de Evanghelia zilei amintind importanța vederii duhovnicești și mântuirea sufletului nostru.
La finalul evenimentului, președintele Asociației Nevăzătorilor din Arad, a mulțumit Arhiepiscopiei Aradului pentru purtarea de grijă, preoților slujitori pentru rugăciune și frățească dragoste și tuturor colaboratorilor și susținătorilor Asociației pe care o reprezintă cu cinste și devotament de 11 ani.
Toți cei prezenți au primit ungerea cu untdelemn sfințit „ca să fie celor ce se vor unge din el spre tămăduire şi spre izbăvirea de toată patima şi întinăciunea trupului şi a sufletului şi de toată răutatea”.

Asociația Ortodoxă Sf. Mare Mc. Gheorghe Aradul Nou