Tabăra „Tinerețe în Ortodoxie”, povestea frumoasă a fiecărei veri în Arhiepiscopia Aradului

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, peste 80 copii din Arhiepiscopia Aradului au participat în aceste zile la sesiunea I a celei de-a V – a ediții a taberei „Tinerețe în Ortodoxie”, organizată de Asociația Filantropia a Arhiepiscopiei Aradului, în parteneriat cu Consiliul Județean și Centrul Cultural Județean Arad.

Cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, veniți din tot județul Arad, acești copii au petrecut trei zile în frumosul complex Căsoaia, unde s-au rugat, s-au jucat, au participat la diverse competiții, au făcut karaoke, au dansat și, mai ales, s-au bucurat unii de ceilalți, legând noi prietenii.

Întrucât această sesiune a început în ziua prăznuirii Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, după rugăciunea de început, s-au propus discuții cu privire la modelul frumos pe care îl oferă acest voievod tuturor generațiilor. „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare rămâne unul dintre oamenii de cinste ai poporului nostru care, prin viața sa, devine o bună pildă pentru fiecare dintre noi cu privire la felul în care suntem chemați să ne trăim viețile, împlinindu-ne datoria acolo unde suntem, fiind perseverenți, activi și dăruiți”, a subliniat părintele Vlad-Sergiu Sandu, președintele Asociației Filantropia.

Preoții organizatori, de asemenea,  au propus în fiecare zi diverse teme de discuții, care făceau ca timpul de odihnă dintre probele sportive sau răgazul dintre ateliere să fie unul folositor și petrecut cu sens.

S-au purtat discuții cu reprezentanți din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean cu privire la siguranța școlară și cu cei din cadrul Agenției Naționale Antidrog, despre riscurile consumului și despre dependențe.  S-au ținut cateheze cu diverse teme din învățătura noastră de credință, toate acestea fiind căi de petrecere a timpului în coordonatele frumoase ale învățării, relaxării și dobândirii de noi abilități.

„Prin taberele pe care le organizăm, știm că reușim să aducem bucurie copiilor, orientându-le atenția înspre întâlnirea lor cu Dumnezeu, într-un cadru relaxat și frumos, specific unei bune petreceri a vacanței.   Acesta este gândul pe care îl avem: să-L așezăm pe Dumnezeu în sufletele celor mici, ca fiind Prietenul, Apropiatul și Bunul însoțitor în toate cele ale vieții. Ne jucăm cu ei, participăm și noi, preoții, în competițiile sportive, cântăm, dansăm și ne bucurăm alături de ei, arătându-le că preoții sunt, în adevăratul sens al cuvântului, acele brațe mereu întinse înspre lume, în care se găsește odihnă și elan, bucurie și încredere. Să facă Dumnezeu ca anul viitor să putem dubla numărul participanților”, a subliniat pr. Vlad – Sergiu Sandu, președintele Asociației Filantropia a Arhiepiscopiei Aradului.

„Asociația Filantropia a Arhiepiscopiei Aradului, Consiliul Județean și Centrul Cultural Județean Arad și-au dat mâna spre a dărui bucurii și zâmbete copiilor și tinerilor veniți de peste tot. Rugăciunea, Credința, Bucuria, Emoția, Dragostea, Elanul, Copilăria, Jocul, Energia și Buna Dispoziție sunt doar câteva dintre cuvintele care definesc atmosfera din cadrul acestor tabere”, a subliniat arhid. Bogdan – Gheorghe Noghiu, inspector în cadrul Arhiepiscopiei Aradului și secretar al Asociației Filantropia.

„Tinerețe în Ortodoxie” este un concept de succes, care adună, alături de cei 5 preoți membri ai Asociației Filantropia, câteva zeci de voluntari și sute de copii creionând împreună povestea frumoasă a fiecărei veri.

Protos. Dr. Iustin Popovici