Sfânta Liturghie arhierească în biserica parohiei Arad – Faleza Sud

În Duminica a 6-a după Rusalii, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a fost prezent în mijlocul credincioşilor din Parohia ,,Sfântul Nicolae”, Arad-Faleza Sud.

Cu acest prilej, Chiriarhul arădean, înconjurat de preoţii acestei parohii şi mulţime de credincioşi, a săvârşit Sfânta Liturghie în biserica aflată în construcţie.

La momentul rânduit, Chiriarhul, a vorbit celor prezenţi despre ,,Puterea lui Dumnezeu” (cf. pericopelor scripturistice ale duminicii: Rom. 12; Matei 9), ca însuşire a fiinţei Sale din care a dat şi oamenilor, făcându-se referire la iertarea păcatelor prin Mântuitorul şi la succesiunea apostolic, adică ierarhia bisericească. În acest cadru se cuvine a ţine dreapta socoteală pentru ca darurile lui Dumnezeu, roadă a puterii Sale, să fie folosite după voia Sa spre realizarea planului divin pentru lume. Totodată, Înaltpreasfinţia Sa i-a îndemnat pe credincioşi pentru vremea postului ce urmează în a se folosi spre mărturisire şi iertare.

Părintele paroh Pavel Brânduşe a mulţumit Chiriarhului pentru vizita efectuată şi binecuvântarea arhierească oferită credincioşilor acestei parohii.

 

Protos. Iustin Popovici