Activităţi sociale în perioada Crăciunului, în Arhiepiscopia Aradului

Dar din iubire

Cu prilejul Sfintei Sărbători a Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, la inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei, Arhiepiscopul Aradului, vineri și luni, 19 și 23 decembrie, s-a desfășurat programul „Dar din iubire” al Sectorului Social Filantropic. Programul s-a bazat pe o acțiune de binefacere prin care s-a încercat să se dezvolte sistemul de caritate în spirit creștin filantropic și s-a îndreptat spre mai multe locații prin delegatul Înaltpreasfinției Sale, pr. Gabriel C. Mariș, consilierul eparhial al Sectorului Social Filantropic al Arhiepiscopiei Aradului.

În primul rând, de daruri s-au bucurat copiii din Centrul de zi „Nașterea Maicii Domnului” al Asociației Filantropia Arad, după ce aceștia au impresionat prin frumoasele colinde.

Mai apoi, toți beneficiarii Cantinei Sociale „Sfântul Nicolae” a Arhiepiscopiei Aradului au primit cu ocazia Sfintelor Sărbători daruri, alimente și mâncare gătită special pentru masa de Crăciun de bucătărese.

Nu au fost uitați nici cei care nu beneficiază de o situație materială îndestulătoare și care în această perioadă au venit la Centrul de Incluziune Socială al Asociației Filantropia Arad. Peste 70 de nevoiași au primit aici daruri din partea Arhiepiscopiei Aradului.

Nu în ultimul rând, de „daruri din iubire” din partea Arhiepiscopiei s-au bucurat și toți bolnavii internați în Spitalul TBC din Arad.

Odată cu darurile, delegatul Întâistătătorului Eparhiei, le-a transmis tuturor binecuvântarea şi purtarea de grijă a Înaltpreasfinției Sale, urându-le sărbători fericite şi binecuvântate de Dumnezeu!

Părintele consilier social aduce calde mulțumiri tuturor celor care s-au implicat și au susținut desfășurarea acestui program, invitând și alți buni creștini să participe la astfel de activități filantropice în toate bisericile ortodoxe, aducând „daruri din iubire” pruncului Sfânt, Iisus Hristos, nu în ieslea din Betleem ci în sufletele acestor „frați prea mici” ai Mântuitorului.

Sărbători fericite!

Daruri pentru copii si bunici

Sfintele Sărbători trebuie să le petrecem în Biserică și apoi la noi acasă, cu familia și cei dragi. Nu se întâmpla asta întotdeauna, câteodată sunt momente de grea încercare la care nu ne-am gândit niciodată. Așa se întâmplă atunci când copii îl așteaptă pe Moș Crăciun în spital și când bunicii sunt uitați în azile de sărbători. Dar oriunde ne-am afla, Nașterea Domnului trebuie să aducă bucurie în sufletele tuturor.

Pentru a aduce bucurie în sufletele tuturor, la inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei, Arhiepiscopul Aradului, prin Sectorul Social Filantropic, au fost împărțite daruri tuturor copiilor din Secția de Pediatrie II a Spitalului Județean Arad. Nu au fost uitați nici vârstnicii din Centrul de îngrijire și asistență pentru persoanele vârstnice din cadrul DDAC Arad, care s-au bucurat și ei de aceeași purtare de grijă din partea Întâistătătorului Eparhiei Aradului, prin darurile primite.

Tuturor celor ce au primit daruri, părintele Gabriel C. Mariș, consilierul social al Arhiepiscopiei, le-a transmis binecuvântarea şi purtarea de grijă a Înaltpreasfinției Sale, urându-le sărbători fericite şi binecuvântate de Dumnezeu!

 

Viflaime, Viflaime

Vineri, 20 decembrie 2013, Asociația Nevăzătorilor din Arad s-a mutat în noul sediu de pe strada Unirii. Cu această ocazie, la invitația D-lui Atimuț Florin, președintele asociației, au fost prezenți acolo o parte din membrii asociației tineri și bătrâni, alături de familiile lor și alți oaspeți, care au avut parte de o surpriză: corul nevăzătorilor, format de pr. Gabriel C. Mariș, consilier social al Arhiepiscopiei Aradului, a susținut un mic concert de colinde.

Copii nevăzători s-au alăturat celor din cor iar sentimentul trăit de cei prezenți acolo a fost de nedrescris, pentru că nu poți să auzi un nevăzător colindând: „Steaua sus răsare/ Ca o taină mare”, „Peștera cea-ntunecoasă/ A fost a Domnului casă” sau „O, ce veste minunată/ La Viflaim ni s-arată” și să rămâi nepăsător.

La finalul serbării, toți cei prezenți din asociație au primit daruri din partea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei, Arhiepiscopul Aradului, prin delegatul său, care a transmis celor prezenţi binecuvântarea şi purtarea de grijă a Înaltpreasfinției Sale, urându-le totodată sărbători fericite şi binecuvântate de Dumnezeu!