ÎPS Arhiepiscop Timotei în vizită la Parohia Arad-Șega II

Duminica a XXXII-a după Rusalii a constituit un moment de sărbătoare pentru credincioșii parohiei Arad-Șega II, Protopopiatul Arad, deoarece au primit vizita Înaltpreasfințitului dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului.

În dimineața zilei de 26 ianuarie ac. ÎPS Sa a fost întâmpinat de preoții și credincioșii parohiei în poarta lăcașului de cult. PC Pr. paroh Gheorghe Iova a adresat un cuvânt de bun venitChiriarhului, evocând faptul că „vizita pastorală întreprinsă acum aduce multă bucurie și binecuvântare credincioșilor parohiei pentru noul an, după cum stă mărturie milostivirea lui Dumnezeu, Cel care a revărsat de sus zăpada după care tânjea atât de mult pământul, chiar în preajma acestui eveniment”, fiindu-i oferit un frumos buchet de flori.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de ÎPS Timotei împreună cu cei trei părinți ai parohiei, cu PC Arhidiac. Prof. drd. Tiberiu Ardelean, alături de care s-au aflat un număr mare de credincioși.

La momentul predicii ÎPS Sa a explicat textul pericopei evanghelice, vorbind despre casa lui Zaheu vameșul și despre casa sufletelor noastre în care Hristos Domnul dorește să intre: „Evanghelia acestei duminici caută să ne trezească conștiința vis a vis de responsabilitatea pe care trebuie să o avem față de casa sufletelor noastre. Oare dacă avem atâta grijă de casa materială pentru trupurile noastre, nu ne vom îngriji cu o și mai mare măsură față de casa sufletului nostru? Dacă pentru trupurile noastre avem fiecare casa noastră, pentru suflet avem casa lui Dumnezeu-Biserica. Suntem îndatorați să vă felicităm pentru faptul că vă osteniți să zidiți o nouă și frumoasă biserică”.

Pentru că suntem în anul dedicat de Patriarhia Română Sfintei Taine a Împărtășaniei, Arhiepiscopul Timotei a arătat că „într-una dintre rugăciunile pregătitoare pentru primirea acestei Taine, ce aparține Sf. Ioan Gură de Aur, este descrisă casa sufletului nostru care este pustie și toată surpată. Deci trebuie să înnoim această casă prin rugăciune, post și exercitarea virtuților credinței, nădejdii și dragostei, la care se adaugă desigur și altele a curajului și a cumințeniei, prin care societatea noastră se întărește”.

Bucuria credincioșilor a fost sporită și pentru faptul că Înaltpreasfințitul Timotei a hirotonit în treapta diaconiei pe tânărul Silviu-Raul Pele, absolvent al Facultății de Teologie din Arad.

La finalul slujbei, părintele paroh Gh. Iova a mulțumit ierarhului pentru acest popas duhovnicesc, amintind și de grija Sa specială față de lucrările ce se desfășoară la noua biserică, urându-i mulți ani, cu sănătate și împliniri în scaunul Arhiepiscopal, pentru a putea sfinți această nouă casă ce se ridică în cinstea martirilor neamului. După oficiul liturgic, gazdele au invitat pe Înaltul oaspete la o agapă frățească.

Amintim aici că în după-amiaza aceleiași zile, în urma oficiului Vecerniei, a fost validat noul Consiliu Parohial prin depunerea jurământului de către toți cei 14 membrii ai săi.