Ceas de sărbătoare cu mulţumire şi recunoştinţă

La sfârşitul săptămânii trecute Şcoala Gimnazială „Caius Iacob” din parohia arădeană Micălaca Veche şi-a sărbătorit ziua şcolii. După cuvântul de bun venit rostit de prof. Mihela Voştinar – directorul şcolii, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, alături de slujitorii parohiei, a săvârşit o slujbă de sfinţire a şcolii, în mod cu totul aparte a cabinetului de religie, aflat sub ocrotirea Sfântului Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României şi de mulţumire pentru binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra elevilor şi profesorilor acestei şcoli. În cuvântul adresat celor prezenţi, Chiriarhul Aradului a adresat îndemn spre muncă susţinută pentru obţinerea rezultatelor bune la învăţătură şi purtare, cu aceea că Religia, alături de celelalte discipline se învaţă pentru viaţa întreagă, aşa cum grăitor subliniază stema şcolii. Totodată, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei i-a sfătuit pe elevi să fie mereu buni credincioşi ai Bisericii strămoşeşti, cu atât mai mult cu cât au privilegiul de a se învecina cu biserica parohială cu hramul Naşterea Domnului”.

Dintre activităţile cele mai importante dedicate acestei zile s-au remarcat: lansarea revistei „Vestitorii credinţei”, revista elevilor din clasa a V- a B, diriginte profesoara de religie Beatrice Mandă, întâlniri cu foştii elevi ai şcolii – acum actuali părinţi, desene pe asfalt, concursuri sportive.

Conducerea şcolii a mulţumit elevilor, foştilor elevi, părinţilor, foştilor şi actualilor profesori ai şcolii, precum şi tuturor celor care de-a lungul timpului au contribuit la promovarea imaginii instituţiei de învăţământ arădene pusă sub patronajul academicianului Caius Iacob.

Înaltpreasfințitul părinte Timotei, Arhiepiscop al Aradului, a participat la slujba de dimineață , oficiată în biserica Nașterea Domnului, parohia Micălaca Veche II, după care a vizitat stadiul lucrărilor  de amenajare a parcului parohial, lucrări ce se apropie de final. Acesta lucrare de modernizare a parcului se desfășoară în cadrul proiectului European, Transfrontalier, dintre Arhiepiscopia Aradului și Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria.

Ultima actualizare (Luni, 31 Martie 2014 18:28)