„Mâinile Tale m-au făcut și m-au zidit”

Cu prilejul praznicului Buneivestiri a întrupării Mântuitorului Hristos, Arhiepiscopia Aradului și Asociația Filantropia Arad au acordat o atenție deosebită tuturor mămicilor care au născut sau urmează să nască și care se află internate în Spitalul Matern din Arad. Cu această ocazie, ele au primit flori, mici cadouri și felicitări din partea personalului Centrului de consilire pre și post avort „Nașterea Domnului” al Asociatiei Filantropia Arad.

Vestea venirii pe lume a unui copil trebuie să fie mereu o „bună veste”, pentru că un copil e o bucurie, un dar de la Dumnezeu. Nu avem voie să considerăm copilul o povară în familie sau o piedică în carieră. De aceea Biserica s-a bucurat întotdeauna de venirea pe lume a unui copil și nu a încurajat niciodată avortul. Tocmai de aceea s-a implicat în lupta cu așa-zisa „închinare la zeii plăcerilor” care cer sacrificii omenești din păcate, prin avorturi. Societatea secularizată încearcă să justifice avortul cu argumente medicale sau sociale. Biserica, fiind în lume, nu este nerealistă, nici indiferentă la cele ce se întâmplă în acest sens.

Este nevoie de un intens proces de mediatizare a gravității păcatului avortului, de educare a omului modern cu privire la scopul sexualității umane. Activitatea pastorală trebuie diversificată.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei Arhiepiscopul Aradului, Asociația Filantropia Arad a înființat la sfârșitul anului trecut în cadrul Spitalului Matern, având sprijinul tuturor instituțiilor implicate, Centrul de consiliere pre și post avort „Nașterea Domnului”. Acesta oferă servicii specilizate, sprijin și ajutor, femeilor care sunt în pragul întreruperii de sarcină. Totodată, aici sunt informate despre alternative la avort, adopție, riscurile medicale precum și trauma post avort.

Centrul oferă consiliere spirituală prin preotul de caritate al Spitalului și consiliere psihologică printr-un voluntar specializat provita, aproape zilnic. Toate femeile sprijinite sunt monitorizate și ajutate chiar și după părăsirea cabinetului de consiliere.

Consilierea se oferă gratuit, cu maximă discreție și confidențialitate tuturor femeilor aflate în această situație, dar și familiei dacă este cazul.

Consilierea pre și post avort se poate acorda și în cadrul Cabinetelor medicale „Sf. Doctori fără de arginți Cosma și Damian” ale Arhiepiscopiei Aradului, de către medicii de aici, voluntarii provita și preoții misionari din Sectorul Social Filantropic al Arhiepiscopiei.

Ultima actualizare (Sâmbătă, 29 Martie 2014 21:24)