Cinstirea Duminicii Ortodoxiei în Parohia Mâsca

Cinstirea duminicii întâi din Postul Mare, şi anume Duminica Ortodoxiei, a avut, anul acesta, în Parohia Ortodoxă Mâsca, din Protopopiatul Lipova al Arhiepiscopiei Aradului, o semnificaţie aparte. După săvârşirea Sfintei Liturghii, a avut loc instalarea noului preot paroh Radeş Mihai. Din partea Sfintei Arhiepiscopii, pentru săvârşirea acestui eveniment, a fost delegat PC. Pr. Blaj Mihai, inspector bisericesc la Arhiepiscopia Aradului.

La momentul potrivit, părintele inspector bisericesc a dat cuvântul preotului Gligor Beniamin, preot pensionar, care a mulţumit credincioşilor pentru buna colaborare avută cu aceştia vreme de două decenii, subliniind faptul că acum are loc o schimbare de generaţii, benefică lucrării pastoral – misionară din parohie. Apoi, delegatul eparhial a dat citire Hrisovului de mulţumire, dat în reşedinţa arhiepiscopală, de către ÎPS Timotei, Arhiepiscop al Aradului, care l-a felicitat pe părintele Gligor Beniamin pentru jertfa şi strădania depusă de-a lungul celor aproape cinci decenii de slujire preoţească.

A urmat instalarea propriu – zisă a noului paroh, fiindu-i înmânate acestuia Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce şi cheile bisericii. Părintele inspector l-a povăţuit pe noul paroh să fie un bun slujitor al Domnului şi al oamenilor, un model demn de urmat, având grijă atât de cei vârstnici, dar şi de cei mai mici credincioşi, care sunt viitorul Bisericii lui Hristos. L-a îndemnat pe acesta să se facă tuturor toate, ca măcar pe unii să-i mântuiască, aşa cum arată şi Sfântul Apostol Pavel, apostolul neamurilor, în lucrarea sa de propovăduire a Evangheliei Mântuitorului Iisus Hristos.

La încheiere, noul preot paroh, instalat în această duminică, a mulţumit tuturor pentru îndemnurile primite, şi credincioşilor prezenţi în număr mare la această primă slujire a sa în biserica parohiei Mâsca, şi a invocat ajutorul Bunului Dumnezeu pentru ca acest început să fie unul bun şi toate cele ce se vor săvârşi de acum înainte să fie bineplăcute înaintea lui Dumnezeu şi a oamenilor.

La eveniment au participat, pe langă membrii Consiliului Parohial şi autorităţile locale din comuna Şiria, reprezentate de domnul primar, ing. Valentin Bot, alături de numeroşi consilieri locali, care şi-au exprimat tot sprijinul lor pentru lucrările administrative care se vor face la sfântul lăcaş şi casa parohială. Totul s-a încheiat cu o agapă frăţească, pregătită de credincioşii parohiei, cu ocazia acestui eveniment important din viaţa parohiei lor.