„Masa bucuriei” din milostenia credincioșilor ortodocși de la Șepreuș

În a treia săptămână a Postului mare, la Centrul social – misionar Sf. Vasile cel Mare al Parohiei Ortodoxe Șepreuș, Protopopiatul Arad, cincizeci de persoane nevoiașe, fără deosebiri confesionale, asistați social, au fost invitate la „Masa bucuriei”, un proiect materializat prin aceea că, pe parcursul întregii săptămâni, 17 – 22 martie, zilnic, a fost servită masa de prânz.

Acest proiect a fost pregătit de copiii parohiei, cei care au avut această idee, și face parte din concursul național de proiecte duhovnicești cu prilejul anului omagial euharistic, „Sfânta Euharistie – lumina vieții creștine”. Astfel, în colaborare cu Biroul de Asistență socială a Primăriei Comunei Șepreuș, au fost identificati beneficiarii proiectului, iar în colaborare cu Consiliul și Comitetul parohial, secțiunea social – filantropică, a fost gătită masa, din colecta de la credincioșii parohiei și din alte ajutoare și donații din partea unităților comerciale din localitate. Deasemenea, pentru persoanele nedeplasabile, au fost pregătite caserole cu mâncare, ce au fost împărțite de preotul paroh Borca Florin, cu ajutorul copiilor implicați în proiect.

 

A fost cu adevărat o masă a bucuriei, pentru că alimentele au fost donate și gătite cu multă dragoste și au fost primite cu foarte multă bucurie, plecând de la cuvintele Mântuitorului Hristos: „Mai fericit este a da decât a lua” (Mt 10,8; Fapte 20, 35), dar și cu gândul la Cina cea cerească, la care cu toții dorim să fim părtași.

Ultima actualizare (Miercuri, 26 Martie 2014