Duminica Mironosițelor în Parohia Zădăreni

Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului a efectuat, în Duminica Mironosiţelor, o vizită pastorală în Parohia Zădăreni, Protopopiatul Arad.

În cadrul Sfintei Liturghii săvârşită în biserica parohială cu hramul „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, Chiriarhul a împărtăşit credincioşilor prezenţi un părintesc cuvânt de învăţătură cu titlul ,,Mireasma vieții duhovnicești’’ și în contextul pericopelor biblice (Faptele Apostolilor 6 şi Marcu 15), arătând atașamentul ucenicilor Mântuitorului față de persoana Sa, ilustrat de virtuțile purtătoarelor de mir, mai ales o dată cu realitatea Învierii. Însușirile mirului, ca fiind de mare preț cum zice Evanghelia, sunt și icoana înaltei valori spirituale a acestuia. Biserica evidențiază mireasma spirituală în toată slujirea ei, în mod deosebit în legătură cu Sfânta Euharistie, prin rugăciunea ce urmează Epiclezei sau precede Sfintei Împărtășanii. Ea este dovada totodată a prezenței reale a Mântuitorului în Sfintele Taine ale Bisericii ca și în viața credincioșilor.

La momentul rânduit, Înaltpreasfinția sa a hirotonit întru preot pe diaconul Gheorghe-Cristian Pop, pe seama bisericii cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului”, Parohia Revetiș, Protopopiatul Sebiș. La finalul Liturghiei a fost hirotesit întru duhovnic

 

Ultima actualizare (Luni, 05 Mai 2014 21:21)