Ziua veteranului sărbătorită la Arad

Începând din anul 2008, la nivel național și local sărbătorim cu mare cinste ,,Ziua veteranului”. Așa cum se cuvenea, din  acel an și în orașul Arad acest moment este marcat de evenimente care scot în evidență dăruirea, curajul și credința acestor oameni care au supraviețuit celei mai mari conflagraţii mondiale.

Momentul principal al zilei de 29 aprilie a fost ceremonialul militar și religios ce a avut loc în Piața Avram Iancu, la Monumentul Ostașului Român. După prezentarea onorului și intonarea imnului de stat, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop dr. Timotei al Aradului a oficiat o slujbă de pomenire a celor care și-au dat viața pentru țară și credință . Cuvântul Înaltpreasfințitului  a fost unul înălțător, îmbrăcat în lumina Învierii, cultul eroilor fiind așezat pe temelia  credinței în Învierea și Înălțarea Domnului.

Încadrarea acestui moment deosebit în bucuria duhovnicească a acestei perioade binecuvântate de Dumnezeu a fost urmată de legătura pe care ierarhul nostru a făcut-o cu evenimentele ce ne încadrează într-o Europă unită. Înaltpreasfințitul le-a urat veteranilor rămași în viață multă sănătate și lungime de zile.

Ceremonialul a continuat cu depuneri de coroane în memoria celor care nu mai sunt, celor care au murit dar din trupul lor crește țara, mândră, biruitoare și nemuritoare, pe temelia jertfei lor.