Admiterea la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad

Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad a încheiat prima sesiune a examenului de admitere pentru noul al universitar 2014-2015. Astfel, după perioada de înscriere, în zilele de 4 și 5 august, cei 31 de candidați de la programul Teologie Ortodoxă Pastorală au susținut examenele programate, în conformitate cu cerințele impuse la nivelul întregii Patriarhii de către Sfântul Sinod.

În prima zi, candidații au fost evaluați medical fiindu-le verificate și aptitudinile de dicție precum și cele muzicale, de către specialiștii din comisie. A doua zi, cei declarați admiși au susținut examenul scris la Teologie Dogmatică Ortodoxă, subiectul Despre Sfintele Taine fiind extras de către unul dintre candidați.

Părintele Decan, Pr. Prof. dr. Ioan Tulcan ne-a declarat că „această sesiune de admitere ne-a confirmat așteptările și preocupările, fiind una superioară, din mai multe puncte de vedere, celor din ultimii doi ani. Aceasta și pentru faptul că întregul corp profesoral a fost implicat, prin diverse acțiuni desfășurate pe întregul parcurs al anului universitar anterior, la conturarea și mai clară a profilului Facultății noastre sub spectrul seriozității și al angajamentului constant în câmpul cercetării teologice, racordat la cerințele academice moderne. Ne bucurăm, deci, pentru faptul că tinerii din mai multe zone ale țării au ales să urmeze cursurile la Facultatea de Teologie din Arad”.

Ultima actualizare (Joi, 07 August 2014 23:31)