Examenul de disertaţie la Facultatea de Teologie din Arad

După examenul de licenţă desfăşurat la finele săptămânii trecute, în prima zi a lunii iulie s-a desfăşurat examenul de disertaţie al absolvenţilor studiilor de masterat de la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad.

Cei 68 de candidaţi înscrişi, de la cele două programe: Teologie Sistematică, în număr de 24, şi Teologie Practică, în număr de 44, au prezentat în faţa comisiilor de examen rezultatele cercetărilor întreprinse şi sintetizate în lucrările întocmite cu acest prilej.

La finele examenului, cei declaraţi promovaţi au depus jurământul în Paraclisul facultăţii, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului. Preşedintele Comisiei, PC Pr. Prof. dr. Ioan Tulcan a evocat aici bunele rezultate obţinute, felicitându-i pe toţi, profesori şi masteranzi pentru efortul depus întru aprofundarea cercetării teologice „care nădăjduim că va aduce mult spor în misiunea de azi a Bisericii, una nu uşoară, care reclamă o prezenţă şi un răspuns cât mai coerent, adecvat provocărilor ce le ridică societatea contemporană”.

 

În încheiere, ÎPS Arhiepiscop Timotei a adresat un cuvânt de binecuvântare, amintind că „jurământul depus acum nu trebuie să fie uitat niciodată, în plus el trebuie confirmat de tot ceea vom întreprinde în viaţă. Noua distincţie obţinută prin efortul dumneavoastră şi al dascălilor trebuie apreciat şi felicitat, pentru aceea rugăm pe Dumnezeu să vă binecuvinteze cu al Său har şi cu a Sa iubire de oameni”.

Amintim aici că Facultatea de Teologie din Arad continuă şi anul universitar următor cele două programe de master, cei doritori urmând a susţine un examen de admitere în sesiunea de toamnă, informaţii mai detaliate putând fi obţinute la secretariatul facultăţii şi pe adresa de email secretariat.teologie@uav.ro .

Ultima actualizare (Joi, 03 Iulie 2014 09:15)