Cerc pastoral – misionar în parohia Şiclău

Parohia Şiclău din protopopiatul Arad, a găzduit duminică, 24.08.2014, întrunirea preoţilor din Cercul pastoral-misionar Chişineu-Criş.

Întrunirea a debutat la ora 1800, în biserica parohială cu hramul „Schimbarea la Faţă”, prin oficierea Tainei Sfântului Maslu, săvârşită de cei 15 preoţi prezenţi.

Cuvântul de învăţătură la Taina Sfântului Maslu a fost rostit de părintele Dorel Ancuţa de la parohia Vânători, care pornind de la textul pericopei evanghelice a zilei, Pilda datornicului nemilostiv (Matei18; 23-35) şi în contextul Anului Omagial al Tainei Sfintei Spovedanii şi a Sfintei Împărtăşanii, a vorbit despre nevoia de iertare a păcatelor, care se realizează prin mărturisirea lor înaintea lui Dumnezeu Cel Milostiv şi Îndurat, cum Îl zugrăveşte pericopa evanghelică a duminicii.

În continuare, părintele paroh Radu Sava a susţinut referatul cu tema „Constantin Brâncoveanu – promotor al valorilor familiei creştine”, arătând că familia Brâncovenilor prin unitatea ei în martiriu şi în jertfă, devine model pentru familia creştină de azi, în care de multe ori lipseşte o virtute sau o valoare importantă şi anume spiritul de jertfă a unuia pentru celălalt.

Seara s-a încheiat cu o agapă frăţească

Ultima actualizare (Luni, 25 August 2014 13:19)