Slujire arhierească de praznicul Tăierii capului Sf. Ioan Botezătorul

La praznicul Tăierii capului Sfântului Ioan Botezătorul, care încheie şirul marilor sărbători ale anului bisericesc şi este rânduit cu zi de post, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei a oficiat Sfânta Liturghie arhierească la Biserica cu hramul ,,Sfinţii Martiri Brâncoveni”, din Parohia Arad-Subcetate, prot. Arad, în fruntea unui ales sobor de preoţi şi diaconi.

La sosire, în faţa bisericii, Înaltpreasfinţia Sa a fost întâmpinat de către parohul bisericii, Preacucernicul Părinte Radomir Stoica, dar şi de mulţimea credincioşilor prezenţi la slujbă.

În cuvântul părintesc de învăţătură, temeluit pe textul pericopelor Apostolului şi Evangheliei zilei (Faptele Apostolilor 13, Marcu 6) chiriarhul a vorbit de personalitatea Sf. Ioan Botezătorul în lumina legăturii dintre Vechiul şi Noul Testament, misiunea sa anticipând pe cea a Mântuitorului, încununarea martirică a acesteia ducând gândul creştinesc la cea a sfinţilor brâncoveni, hramul bisericii parohiale, care a fost cinstit în această lună de sfârşit a anului bisericesc închinat şi lor.

La finalul slujbei, în numele tuturor celor prezenţi, preotul paroh a adus alese mulţumiri chiriarhului pentru vizita în parohie şi îndeosebi pentru purtarea de grijă părintească pe care o are faţă de această mică comunitate arădeană.

 

Ultima actualizare (Marţi, 02 Septembrie 2014 09:26)