Popas duhovnicesc în Filia Dumbrăviţa

Credincioşii din Filia Dumbrăviţa, Parohia Monoroştia, Protopopiatul Lipova, şi-au sărbătorit duminică ocrotitorul, pe Sf. Mare Mc. Dimitrie. La acest prilej de bucurie, în mijlocul lor a poposit Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, care a fost întâmpinat cu multă bucurie de un sobor de preoţi alături de părintele paroh Butar Pascu.

Chiriarhul a asistat la Sfânta Liturghie, iar la momentul rânduit, pe baza pericopelor zilei, a rostit cuvântul de învăţătură sub titlul: ,,Harul dumnezeiesc, credinţa creştină şi faptele bune”, arătând că prin acestea în viaţa creştină, prin conlucrarea lor sfântă, se biruiesc multiplele aspecte ale răului. Icoanele sfinţilor prăznuiţi, mai ales a patronului bisericii din această localitate, Sf. Mare Mucenic Dimitrie şi cel al ocrotitorului Bucureştilor, Sf. Cuv. Dimitrie Basarabov, dau pildă despre această biruinţă. Tot aşa şi Sfinţii Brâncoveni ca şi toţi vrednicii înaintaşi care împodobesc istoria ţării ca şi a sfintelor biserici şi aşezămintele în slujba obştii, a amintit chiriarhul.

Dumbrăvița este un sat în partea de sud-est a județului Arad, în Munții Zarandului. Satul aparține administrativ de comuna Bârzava.

Biserica cu hramul ,,Sf.Mare Mc. Dimitrie” a fost construită în anul 1946.

 

Ultima actualizare (Miercuri, 29 Octombrie 2014 17:12)