Cerc misionar în parohia Zimbru, filia Valea Mare

În data de 09.11.2014, preoţii din cadrul Cercului Pastoral-misionar  Nr.3 Gurahonţ, coordonat, din încredinţarea Înalt Preasfinţitului Arhiepiscop Timotei, de către preotul Moţ Crăciun-Dorel, s-au întrunit la Biserica ortodoxă cu hramul „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din parohia  Zimbru, filia Valea mare, protopopiatul Sebiş.

În cadrul acestei întruniri s-a săvârşit Sfânta Taină a Maslului la care au participat credincioşi din filia Valea Mare.

Având în vedere anul omagial euharistic al Sfintei Spovedanii şi al Sfintei Împărtăşanii şi Anul comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni au fost susţinute temele : 1.Condiţiile principale pentru primirea Sfintei Împărtăşanii; 2.Cinstirea Sfinţilor – temeiuri biblice.3.Îngrijirea cimitirelor. Temele au fost tratate şi prezentate de părintele Petruţ Simion de la parohia Gura Văii.

 

În tema prezentată, părintele Petruţ a subliniat importanţa Sfintei Împărtăşanii în viaţa credinciosului,  care-l face să vieze în Hristos, arătând pregătirea pe care cel care se împărtăşeşte trebuie să o facă, pentru ca astfel să poată primi cu vrednicie Sfântul Trup şi Sfântul Sânge al Domnului Iisus Hristos.De asemeni plecând de la Sfinţii Martiri Brâncoveni, pentru care credinţa şi Ţara au fost mai presus decât însăşi viaţa, părintele a prezentat temeiuri biblice cu privire la cinstirea Sfinţilor, făcând referire la faptul că Sfinţii pe de o parte sunt pururea rugători pentru noi şi pentru lumea în care trăim, iar pe de altă parte se constituie în modele de trăire şi Sfinţenie.

După susţinerea temelor au urmat discuţii şi au fost aduse completări de către ceilalţi preoţi.La cercul pastoral au luat parte şi cântăreţii bisericeşti din parohiile învecinate.

În finalul întâlnirii, preotul paroh Luşca Ciprian a mulţumit tuturor pentru participare.Seara s-a încheiat cu o agapă fraţească.

Ultima actualizare (Sâmbătă, 15 Noiembrie 2014 22:08)