Cerc pastoral-misionar în parohia Mișca

Parohia Mișca din protopopiatul Arad a găzduit duminică 02.10.2014 întrunirea preoților din cercul pastoral-misionar Chișineu-Criș condus de preot Daniel-Mirel Dumitru.

Întrunirea a debutat la ora 1700 prin oficierea Tainei Sfântului Maslu, săvârsită de 15 preoți, în frunte cu Prea Cucernicul Părinte Flavius Petcuț, protopopul Aradului.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de către părintele protopop, fiind temeluit pe Evanghelia zilei, Pilda bogatului nemilostiv. Părintele protopop a arătat în cuvântul său cât de mare este virtutea milosteniei, aceasta fiind un mijloc prin care ne putem apropia mai mult de Dumnezeu și cre ne este de mare folos pentru obținerea mântuirii. Totodata părintele a subliniat și legătura dintre această pildă și Taina Sfântului Maslu, arătând că în această Sfântă Taină noi cerem mila sau milostivirea lui Dumnezeu, numindu-L pe El Milostiv, așa cum cântăm în canonul Sfântului Maslu. Pentru ca să ne învrednicim a dobândi mila lui Dumnezeu, trebuie să ne arătăm și noi milostivi față de semenii noștri aflați în nevoie, a concluzionat părintele protopop.

 

În continuare, preotul paroh Gheorghe Câmpan a susținut referatul cu tema: „Împărtășanie deasă sau rară? În ce condiții?”, subliniind condițiile principale pe care trebuie să le împlinească creștnul pentru a se putea împărtăși cu vrednicie cu Trupul și Sângele Domnului, ritmul împărtășirii fiind dat tocmai de acestă pregătire, de dorința curate a creștinului, de starea lui de părere de rău pentru păcatele săvârșite și de dezlegarea primită de la duhovnic.

Seara duhovnicească s-a încheiat cu o agapă frățească.

Ultima actualizare (Sâmbătă, 15 Noiembrie 2014 22:25)