Cerc pastoral – misionar nr. 5, Vinga

Preoţii din Cercul pastoral – misionar nr. 5, Vinga, coordonat de părintele Horia Ştefan de la parohia Secusigiu, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitul Timotei, Arhiepiscop al Aradului, s-au întâlnit de sărbătoarea  Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavril în parohia Felnac, protopopiatul Arad.

Bucuria credincioşilor a fost una deosebită  având în vedere şi sărbătorirea hramului bisericii. S-a săvârsit slujba vecerniei urmată de tăierea colacului, o tradiţie a locului săvârşită în fiecare an.  Părintele paroh, Petrică Ungur a adresat cuvinte de mulţumire naşilor rugii: Nicolae Selegean cu familia, acesta fiind şi primarul localităţii, exprimându-şi bucuria de a-i avea ca naşi ai bisericii pentru următorul an, mulţumindu-le totodată naşilor precedenţi. După aceste mulţumiri părintele paroh a prezentat un referat cu tema intitulată ,,Cultul Îngerilor în Biserica Ortodoxă” subliniind importanţa lor în viaţa fiecăruia dintre noi. Ei fiind mijlocitori între Dumnezeu şi oameni dar şi împreună rugători cu noi către Dumnezeu.  Încă din epoca apostolică biserica a învăţat că îngerilor le datorăm un cult de venerare asemenea sfinţilor, de asemenea le-au fost alcătuite rugăciuni, acatiste, imne speciale, având fiecare zi de luni din saptămână închinată îngerilor precum şi soborul sau adunarea Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavril la data de 8 noiembrie.

 

Ocrotitori ai creştinilor, îngerii participă în mod nevăzut la Sfânta Liturghie iar noi în duhul rugăciunii ”…care pe heruvimi cu taină închipuim…” pătrunşi de credinţă  şi de evlavie să alungăm gândul lumesc şi cu chip îngeresc să stăm cu credinţă vie şi cu dragoste să cântăm lui Dumnezeu împreună cu îngerii: ,,Sfânt, Sfânt, Sfânt, Domnul Savaot! Plin este cerul şi pământul de mărirea Ta”.

Ultima actualizare (Sâmbătă, 15 Noiembrie 2014 22:09)