Hramul Mănăstirii ,,Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil” din satul Roşia

Şi în acest an, de sărbătoarea Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, numeroşi credincioşi din toate părţile Aradului şi-au îndreptat paşii spre Mănăstirea arădeană Roşia, pentru a-i sărbătorii pe ocrotitori. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preacuviosul Părinte Iustin Popovici, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Aradului, înconjurat de un ales sobor de preoţi din vecinătate. În cuvântul de învăţătură părintele consilier a transmis obştii sfintei mănăstiri condusă de maica stareţă Haritina Cârdei, cuvântul de binecuvântare din partea ÎPS Timotei, Arhiepiscopul Aradului şi a vorbit pelerinilor prezenţi despre învăţătura Bisericii referitoare la Sfinţii Îngeri.

Așezământul este ridicat în mijlocul satului Roșia. Credincioșii satului și ai așezărilor din jur au dorit și au cerut să se înființeze o mănăstire în Roșia, întrucât pe valea Crișului Alb nu exista niciun așezământ monahal. Schitul a fost populat în noiembrie 1995, nucleul obștii fiind format din maicile Haritina Cârdei și Elefteria Gudea, de la Mănăstirea Timișeni, județul Timiș. La început, obștea a viețuit în fosta casă parohială.

În prezent, maicile au reușit să ridice un corp nou de clădiri, cuprinzând chilii, trapeză, bucătărie, arhondaric, paraclis etc. Biserica mănăstirii se află într-un amplu proces de înfrumusețare, mai ales prin pictura bisericească care în acest an a fost finalizată.

 

În după-amiaza zilei de prăznuire a Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, la invitația credincioșilor din Parohia Paulian, filia Berindia, și a preotului paroh Traian Pui, părintele Iustin Popovici a săvârşit, împreună cu preoţii din cadrul cercului misionar-pastoral nr. 2, Buteni, slujba Vecerniei. Referatul despre Sfinţii Martiri Brâncoveni a fost prezentat de preotul Gheorghe-Cristian Pop de la Parohia Revetiş.

La sfârșit, părintele consilier a felicitat pe părintele Gheorghe-Cristian Pop pentru referatul susţinut. Părintele Alexandru Botea, protopop al Sebişului, a salutat prezenţa Părintelui Iustin Popovici la această întrunire a cercului misionar-pastoral Buteni.Întâlnirea s-a încheiat cu o agapă frățească pregătită de credincioși, la care au continuat discuțiile pe marginea temei programate în cadrul cercului pastoral-misionar.

Ultima actualizare (Sâmbătă, 15 Noiembrie 2014 21:58)