Încununări de strădanii- Parohia Micălaca Veche II

Sfârşitul săptămânii anterioare a însemnat pentru credincioşii parohiei Arad Micălaca Veche prilej de alese trăiri duhovniceşti, cultural-artistice şi de manifestare a unei bogate tradiţii moştenită de la înaintaşi.

Duminică, 9 noiembrie, la pomenirea Sfântului Nectarie, vindecătorul de boli, la ceas de seară şi în prezenţa a numeroşi credincioşi îmbrăcaţi în costume populare, a oficialităţilor municipale şi judeţene, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscop al Aradului, alături de preoţii şi diaconul parohiei, a săvârşit slujba de sfinţire a clopotniţei bisericii cu hramul „Naşterea Domnului” din Arad, Micălaca Veche II. În cuvântul de învăţătură adresat celor prezenţi au fost aduse mulţumiri preoţilor şi organelor parohiale pentru invitaţia făcută de a fi prezent şi la acest moment din viaţa parohiei, rememorând principalele împliniri la care a participat şi care dau adevărata valoare şi cinste unităţii de cult şi credincioşilor ei. Chiriarhul Aradului a precizat prezenţa în zilele de 5 – 9 noiembrie a Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în Timişoara, cu prilejul parastasului la 40 de zile împlinite de la trecerea la cele veşnice a Înaltpreasfinţitului Părinte Nicolae, Mitroplitul Banatului şi, apoi, procedarea la cele de cuviinţă prevăzute în Statutul Bisericii noastre, precum şi în eparhia vecină a Devei şi Hunedoarei care, până în anul 2009, a aparţinut eparhiei Aradului. S-a subliniat buna apoi colaborare dintre autoritatea bisericească şi cea civilă manifestate în cartierul Micălaca prin multiple activităţi comune, în mod cu totul aparte realizările care se descoperă oricui în parcul din jurul bisericii. La rândul său, preotul Iacob Bupte a mulţumit Bunului Dumnezeu pentru ajutorul dăruit şi pentru realizarea acestui obiectiv eclesiastic, aducând apoi cuvânt de recunoştinţă Înaltpreasfinţitului Timotei pentru osteneala şi dorinţa ca şi în această după-amiază să fie alături de fiii jertfelnici, iubitori de Biserică, de neam şi ţară la ceas de rugăciune. Totodată, s-a subliniat sprijinul autorităţilor locale, a Primăriei Municipiului Arad, în mod cu totul special a domnului Gheorghe Falcă, primarul Municipiului Arad, în ducerea la bun sfârşit a lucrărilor de amenajare a parcului spre folosul tuturor locuitorilor cartierului şi vizitatorilor lui.

 

Cu o zi înainte, în biserica cu hramul „Naşterea Domnului” a parohiei Arad Micălaca Veche II, după oficierea Sfintei Liturghii a fost prezentat noul preot al acestei parohii, anume părintele Aurelian Popa. Preacucerncia Sa a slujit până acum în parohiile Roşia Nouă şi apoi Chesinţ, protopopiatul Lipova, unde a desfăşurat o bogată activitate gospodărească, culturală şi social-filantropică în folosul şi spre binele credincioşilor din cele două parohii. În cuvinte pline de emoţie şi de responsabilitate au fost exprimate gânduri de viitor pentru călăuzirea credincioşilor prin cuvântul Evangheliei, cu arma Crucii şi prin deschiderea sufletelor lor ca să priceapă, să înveţe şi să împlinească şi pe mai departe voia lui Dumnezeu. A urmat tradiţionala procesiune la cele mai importante locuri din vatra veche a parohiei – Crucea eroilor din faţa bisericii „Sfântul Mare  Mucenic Gheorghe” , apoi locul celui mai vechi altar cunoscut, astăzi Crucea de pe strada Frăţiei şi Crucea de pe platoul noii biserici din parohie, ridicată în cinstea eroilor din toate timpurile şi toate locurile.

Ultima actualizare (Sâmbătă, 15 Noiembrie 2014 22:43)