Magazinul ,,Diecezana” din Arad şi-a redeschis porţile

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei şi prin deosebita purtare de grijă a Sectorului Economic al Centrului Eparhial, magazinul ,,Diecezana” din Arad, a intrat în renovări în urmă cu mai bine de câteva luni, făcându-se reparaţii capitale cum ar fi o nouă faţadă, în interior: extinderea spaţiului comercial şi expoziţional, confecţionare mobilier nou după structura şi necesităţile spaţiului.

În ziua de 5 noiembrie 2014, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei, înconjurat de părintele arhim. Teofan Mada – vicar- administrativ, protos. Iustin Popovici – consilier cultural şi preot Octavian Blaj – consilier economic,  în prezenţa mai multor preoţi şi ostenitori de la Centrul eparhial, a sfinţit sediul magazinului nou renovat.

În acest context, chiriarhul a făcut o retrospectivă istorică a magazinului ,,Diecezana”, arătând în acelaşi timp necesitatea unui asemenea magazin pentru a veni în sprijinul proiectelor social-filantropice şi misionare ale Eparhiei arădene şi pentru a răspunde noilor cerinţe ale preoţilor, studenţilor, elevilor şi credincioşilor arădeni..

Preoţii şi credincioşii vor putea cumpăra din magazinul ,,Diecezana” obiecte de cult, cărţi religioase, veşminte preoţeşti, icoane, lumânări, candelabre, cruci etc.,  cuprinzând astfel tot ceea ce este necesar pentru dotarea bisericilor şi pentru îmbunătăţirea vieţii spirituale a credincioşilor noştri, a adăugat chiriarhul.

De asemenea, părintele Octavian Blaj, consilier economic, a mulţumit chiriarhului pentru binecuvântarea acordată pentru renovarea acestui sediu şi a amintit faptul că în spaţiu s-a amenajat etajul după modelul unei biblioteci, cu spaţii în care doritorii pot servi ceaiul în timp ce răsfoiesc cărţile pe care doresc să le achiziţioneze. Spaţiul respectiv oferă Wi-Fi, astfel tinerii care vor să beneficieze de aceste avantaje să vadă spaţiul bisericesc nu ca un loc pe care îl cercetezi doar cu diferite ocazii ci să se familiarizeze cu mediul, ca astfel spaţiul eclezial să devină parte integrantă a vieţii lor, a adăugat părintele consilier Octavian Blaj. De asemenea, a mai spus că acest spaţiu poate fi folosit şi pentru evenimente culturale cum ar fi lansări de carte, conferinţe şi expoziţii de artă sacră.

 

Magazinul ,,Diecezana” din Arad  are o istorie mai bine de 100 de ani, fiind construit în anul 1908. Edificiul P+2 are un plan în formă de ,,L” şi pe lângă magazin adăposteşte şi locuinţe. Frumoasa faţadă cu deschideri de diferite forme, inclusiv treflate, gruparea lor pe nivele, elementul decorativ al ancadramentelor în general şi al porţii pietonale în special, includ edificiul în grupajul clădirilor stil neoromânesc în Arad.

Ultima actualizare (Sâmbătă, 15 Noiembrie 2014 22:28)