CERC PASTORAL MISIONAR ÎN PAROHIA PÂNCOTA

Preotii din cadrul cercului pastoral-misionar nr.3  Șiria, coordonaţi de părintele Iulian Botezatu, s-au întâlnit în ziua de duminică, 15 februarie 2015 în Parohia Pâncota , Protopopiatul Lipova.

În cadrul întâlnirii, s-a săvârşit Taina Sfântului Maslu, la care au participat preoţii din cadrul cercului pastoral misionar, Preacucernicul Părinte Octavian Blaj, consilier economic al Arhiepiscopiei Aradului şi Preaonoratul Părinte Ioan Jidoi, protopop al Lipovei.

În cuvântul de învățătură P.C. Pr. Octavian Blaj a evidențiat in mod magistral importanța misiunii preotului în parohia încredințată spre păstorire.

În continuare a avut loc o conferinţă susţinută de Părintele Aurel-Leonardo Doca, intitulată ”Importanța locașului de cult ca factor de coagulare a comunităților creștine și de dezvoltare a parohiei ortodoxe” în care s-a arătat importanța Bisericii pe care aceasta o desfășoară în misiunea ei învățătorească, sfințitoare și socială, precum și rolul și scopul pe care Biserica îl are în zilele noastre, acela de a încearca „să transfere revelaţia şi iubirea lui Dumnezeu în viaţa oamenilor, convinsă că Hristos este în mijlocul nostru aşa cum mărturisim la Liturghie, în persoana celui înfometat şi însetat, a celui fără apărare, fără cultură, fără salariu. A conjuga misticul cu socialul rămâne una dintre virtuţile oricarei spiritualităţii ortodoxe din lume”.

La final Părintele paroh Petru Dărău a mulţumit tuturor pentru participare îndemnând credincioşii să pună în aplicare îndemnurile primite.

Preot Aurel Leonardo Doca