CONCERTUL TRADIŢIONAL DE COLINDE AL CORALEI PREOŢILOR DIN ARHIEPISCOPIA ARADULUI

În seara zilei de 22 decembrie 2015, după slujba Vecerniei, cu binecuvântarea și în prezența Înaltpresfințitului Părinte dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, Corala preoților a oferit un înălțător concert de colinde la Catedrala ”Sfânta Treime” din municipiu. Dirijată cu măiestrie de Arhid. Drd. Tiberiu Ardelean, Corala a oferit un moment de aleasă trăire duhovnicească în pragul marelui Praznic Împărătesc. Colindele tradiționale românești au fost frumos prezentate de PC Părinte Teodor Faur.
​Credincioșii prezenți la acest eveniment bisericesc au ascultat douăsprezece colinde, cu o puternică rezonanță spirituală, dintre care amintim: Slobozâ-ne gazdă-n casă, colind popular, Pogorât-a Domnul Sfânt, de Tiberiu Brediceanu, În ieslea din Betleem, de Marius Cuteanu, Somnul lui Iisus, de Francois Auguste Gevaert, O, ce veste minunată!, de Gheorghe Dima, Nouă, azi ne-a răsărit, de Dumitru Georgescu Kiriac, La Vifleem colo-n jos, de Nicolae Lungu, În seara de Moș Ajun, de Marin Trache, Domnuleț și Domn din cer, de Gheorghe Cucu, Sus în casa lui Crăciun, de Gheorghe Șoima, Moș Crăciun, de Dumitru G. Kiriac și Plugușorul, de Maxim Vasiliu.
​La sfârșitul concertului, Înaltpreasfințitul Timotei a adresat un cuvânt de prețuire, arătându-și întreaga apreciere și susținere pentru strădania depusă. Membrii Coralei au fost felicitați fiecare în parte, primind arhierești binecuvântări.
Diac. Alexandru Tiulea

image

image

image

image

image