Eroii Revoluției din Decembrie 1989 au fost comemorați la Arad

Eroii Revoluției din Decembrie 1989 au fost comemorați la Arad pe parcursul a trei zile. Aceste manifestări s-au derulat în Municipiul Arad în perioada 21 – 23 decembrie. Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a fost prezent la toate aceste manifestări alături de oficialitățile urbei noastre.

Astfel, în dimineața zilei de luni, 21 decembrie, s-a purces la urmarea traseului pe care l-au parcurs revoluționarii începând cu Orologeria, continuând cu Strungul, făcându-se apoi un popas la Biserica Paraclisului Martirilor din Piața UTA și la Troița Eroilor din Cimitirul Eternitatea. În jurul orei 9:30 s-a ajuns la Crucea Eroilor Revoluției din fața Palatului Administrativ. Ziua s-a încheiat cu momentele de reculegere în amintirea martirilor, la Monumentul Ostașilor Eroi ai Revoluției din Piaţa Palatului Administrativ, ridicat în cinstea lor.

Ziua de marți, 22 decembrie a debutat cu parastasul de comemorare a eroilor revoluției desfășurat la Catedrala arhiepiscopală din Arad. În jurul orei 11:00 a avut loc o ceremonie solemnă la Monumentul Eroilor din Piața Revoluției, cu participarea: asociaţiilor de revoluţionari, reprezentanților autorităţilor și instituțiilor publice, reprezentanților bisericii, universităților, partide politice, ONG-uri etc., iar la ora 12:00 a avut loc comemorarea eroilor la Monumentul din fața Inspectoratului Județean de Poliție, Garnizoana Arad – Monument Subcetate și de la ora 14:00 s-a desfășurat un ceremonial de comemorare la Monumentul Eroilor din zona Făt Frumos, Arad.

Miercuri, 23 decembrie, la ora 12:00 a avut loc comemorarea lui Toth Sandor, la monumentul de la Podul Decebal. unde au fost prezenţi reprezentanţi ai familiei Toth, precum şi ai unor instituţii publice din Ungaria.

La toate aceste activități Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Dr. Timotei  Seviciu a participat oficiind slujbe de pomenire și rostind cuvinte aferente momentului și a evocat zilele revoluţiei arădene şi pe cei care şi-au dat viaţa pentru libertatea și demnitatea poporului nostru.

Protos. Iustin Popovici

1

2

3

4

5