Cerc pastoral-misionar în Parohia Vinga

În după amiaza zilei de 24 ianuarie 2016, preoţii din cadrul cercului Pastoral-Misionar Vinga, Protopopiatul Arad, condus din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei de preotul Horia Ștefan s-au întrunit în Biserica cu hramul „Naşterea Maicii Domnului” din localitatea Vinga.

Întrunirea a debutat la ora 1700, în biserica parohială prin oficierea Vecernei  săvârșită de un sobor de12 preoți în prezența unui număr însemnat de credincioși.

Referatul cu tema: Viața și activitatea Sfântului Ierarh Antim Ivireanu, a fost susținut de către preotul paroh. După ce a evindențiat anumite aspecte din viața acestui mare ierarh preotul paroh a concluzionat Prin întreaga activitate pastoral, tipografică și predicatorială, ca episcop și mitropolit, Sfântul Antim a întruchipat pe adevăratul păstor care-și pune sufletul pentru credincioșii săi.  Drumul vieții sale, precum și arta lui oratorică, dar  și sfârșitul mucenicesc al mitropolitului Antim Ivireanu, departe de păstoriții săi, se aseamănă în multe privințe cu cel pe care Biserica noastră la prăznuit anul trecut în chip cu totul deosebit ,cu Sfântul Ioan Gură  de Aur.

De aseemenea preotul paroh a mulțumit tuturor preoților dar și credincioșilor care au prticipat la această întâlnire, seara încheindu-se cu o agapă frățească.

preot Răzvan Sas

20160124_171630

20160124_171828