CERC PASTORAL-MISIONAR ÎN PAROHIA ŞIŞTAROVĂŢ

În după-amiaza zilei de 03.07.216, preoţii din cadru cercului misionar Lipova , cu binecuvantarea Inaltpreasfinţitului Părinte Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, s-au adunat în Biserica  din parohia Şiştarovăţ, Protopopiatul Lipova.

Întâlnirea a debutat cu săvârşirea Tainei Sfântului Maslu la care au participat un numar mare de credincioşi ai parohiei cât şi din parohiile învecinate.

Referatul principal a fost susţinut de către părintele Săvuşca Valentin din parohia Dorgoş

pe tema anului omagial, cu exemple concrete pe problemele contemporane cu care se confrunta preoții şi profesorii de religie pentru implicarea în educaţia religioasă a tineretului creştin ortodox.

La sfârşitul slujbei PC Parinte Florea Ioan din parohia Miniş a vorbit credincioşilor despre creştinismul românesc care este “neam de sate si preoti – cum spunea Nicolae Iorga -, romanii ţinându-şi  astazi hramul cu sfintii lor. Toata tara este astazi un chivot de moaste urias, caci nu-i loc pe pamantul romanesc, si nu numai, in care sa nu straluce oasele albite de ploi si vreme ale tinerilor si barbatilor care au purtat ravna unei biserici romanesti pe un teritoriu romanesc. Intr-atat incat ne-au descuiat trecatorile din munti, temeinice pronaosuri intru care s-a botezat in sange de voinic viitorimea.

Părintele paroh Dohangie Mihai a primit din partea preoţilor felicitări pentru cei 29 de ani de cănd păstoreşte această parohie dar şi pentru cei 40 de ani de cănd slujeste Sfăntul Altar şi Biserica lui Hristos.

Seara s-a încheiat cu o agapă frăţească oferită tuturor celor prezenţi, la căminul cultural de către consiliul local în frunte cu domnul primar.

Pr. Florin Ardeuan

20160703_184611