Prezență Arhierească la cercul misionar din Parohia Neudorf

Duminică, 24 iulie 2016, Chiriarhul Aradului, a participat la întrunirea Cercului Misionar Nr. 2 Radna,coordonat de preotul Murgu Marius, care a avut loc în Parohia Neudorf. În biserica parohială cu hramul ,,Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul”, un sobor de preoţi, avându-l în frunte pe protopopul locului, părintele Ioan Jidoi, a oficiat Sfânta Taină a Maslului.
Cuvântul de învățătură a fost rostit de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei despre datoria Bisericii de a instrui și educa pe credincioși, insistând asupra celor tineri, potrivit Anului omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox și aceasta în legătura familiei, școlii și a altor instituții menite să vegheze la mersul înainte al societății. Dreptarul este dat de învățătura și trăirea creștină după Sfintii Părinți ai Bisericii în dreapta socoteală a Sinoadelor Ecumenice ca și a celor trăite în cursul veacurilor spre întărire, ca de exemplu cel recent ținut în Creta.
Preotul paroh Popa Dumitru Ștefan, a multumit apoi Inaltpreasfintiei Sale pentru bucuria de a fi prezent în mijlocul parohienilor, amintind și de celelalte ocazii în care cu bucurie Inaltpreasfintia Sa a poposit în parohia Neudorf. Ziua s-a încheiat cu o agapă frateasca la casa parohiala.
Protos. Iustin Popovici

image

image