CERC PASTORAL MISIONAR PAROHIA SÂNTANA I

Marți, 30 mai 2017, Parohia Sântana I, din Protopopiatul Arad, a găzduit întrunirea preoţilor din cadrul Cercului pastoral-misionar Zărand, coordonați, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului, de către Preacucernicul Părinte Nicolae Rădulescu, preot paroh la Parohia Sântana I.
Întrunirea a început la ora 18, în biserica parohială, preoții prezenți având bucuria de a avea în mijloul lor și pe Preacuviosul Părinte Dr. Protosinghel Iustin Popovici, consilier cultural al Arhiepiscopiei Aradului și pe Preacucernicul Părinte drd. Silviu Faur, consilier bisericesc al Eparhiei Aradului, după care preoţii s-au retras apoi la Oficiul parohial, unde s-au purtat discuţii pe tema referatului susţinut de către părintele Nicolae Rădulescu, care a vorbit despre importanţa icoanei în viaţa credincioșilor. În prezentarea sa, părintele Rădulescu a pornit de la definirea noțiunii de icoană, apoi a prezentat, succinct, modul în care Sf. Ioan Damaschin, Sf. Teodor Studitul și urmașii acestora au imprimat lumii creștine dimensiunea iconică a lui Dumnezeu și a sfinților. S-a vorbit și despre noțiunea de simbol și idol, reprezentarea zoomorfică în iconografie, despre canoanele privitoare la icoane, despre importanța iconarilor în arta bisericească.
La finalul discuţiilor, preotul paroh Nicolae Rădulescu, a mulţumit preoţilor care au participat la acest moment important din viaţa comunităţii pe care o păstoreşte. Seara s-a încheiat cu o agapă frăţească.

Diacon, Adrian Crainic

image

image