Seminariștii arădeni au susținut Examenul de certificare a competențelor profesionale în prezența Ierarhului locului

Conform metodologiei în vigoare, elaborată în consultare cu delegaţii Sfântului Sinod a Bisericii Ortodoxe Române şi emisă de Ministerul Educaţiei Naţionale, elevii absolvenţi ai clasei a XII-a de la Seminarul Teologic Ortodox arădean care au dorit au susţinut marţi, 16 mai 2017, examenul de Certificare a competenţelor profesionale. S-au înscris la acest examen unsprezece absolvenţi.

Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, având şi calitatea de preşedinte de onoare al comisiei de examen, a fost prezent la deschiderea şi derularea programului, fiind întâmpinat la sosirea în şcoală de către Preacucernicul Părinte Profesor diac. Călin Teuca, directorul Seminarului, de către membrii comisiei şi de elevii absolvenţi.

După rugăciunea din capela Seminarului şi cuvântul ierarhului, a început examenul propriu-zis, care s-a desfăşurat pe două coordonate: susţinerea lucrărilor de atestare profesională şi susţinerea probelor practice. Examenul a început cu proba de susţinere a lucrărilor la disciplinele Dogmatică şi Studiul Noului Testament, lucrări ce au fost coordonate de părinţii profesori Codin Şimonca-Opriţa şi Pompiliu Gavra. Temele alese au fost diverse, arătând preocuparea elevilor seminariști în această direcție. Examenul a continuat cu proba practică, care a constat, conform Metodologiei, în examinarea absolvenţilor la disciplinele Liturgică, Muzică bisericească, Catehetică şi Omiletică, elevii fiind examinaţi de părinţii profesori Dacian Emilian Nan şi Paul Tiberiu Ardelean. Toţi cei unsprezece candidaţi înscrişi au fost declaraţi admişi, cu note între 7 şi 10.
Pr.prof. Codin Șimonca-Oprița

image

image

image