CERC PASTORAL MISIONAR PAROHIA COMLĂUȘ

Luni, 17 iulie 2017, Parohia Comlăuș, din Protopopiatul Arad, a găzduit întrunirea preoţilor din cadrul Cercului pastoral-misionar Zărand, coordonați, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului, de către Preacucernicul Părinte Nicolae Rădulescu, preot paroh la Parohia Sântana I.
Întrunirea a început la ora 18, în biserica parohială, după care preoţii prezenţi s-au retras la Oficiul parohial, unde s-au purtat discuţii pe tema referatului susţinut de către părintele Lucian Ștefănuț, de la Parohia Comlăuș. În referatul prezentat, ,Teologia icoanei ” , părintele Lucian Ștefănuț a vorbit despre importanța icoanei în viața creștinului, icoana fiind, în viziunea Sf. Ioan Gură de Aur ,,biserica de acasă’’. De asemenea a vorbit și despre rolul iconarului în realizarea icoanei, cât și despre normele ce se impun în pictura bisericească. În luările de cuvânt, preoţii prezenţi şi-au adus aportul în dezbaterea temei.
La finalul discuţiilor, preotul paroh Ioan Vand a mulţumit preoţilor care au participat la acest moment important din viaţa comunităţii pe care o păstoreşte. Seara s-a încheiat cu o agapă frăţească.

​​​​​​Diacon, Adrian Crainic

image