PS Părinte Emilian Crișanul a slujit în Catedrala Episcopală din Deva

Joi, 20 iulie 2017, de sărbătoarea Sfântului și slăvitului Proroc Ilie Tesviteanul, la Catedrala Episcopală din Deva, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de un ales sobor de arhierei, preoți și diaconi. La invitația și împreună cu Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, au slujit Înaltpreasfințitul Părinte Abel, Arhiepiscop de Lublin și Chełm, din cadrul Bisericii Ortodoxe a Poloniei, și Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului. Răspunsurile au fost date de către Corala mixtă a Episcopiei Devei și Hunedoarei, dirijată de către părintele arhidiacon Daniel Balea.

Înaltpreasfințitul Părinte Abel a rostit un cuvânt de învățătură despre viața minunată a Sfântului Proroc Ilie, care i-a adus denumirea de „slăvit”, iar apoi le-a vorbit celor prezenți despre viața și organizarea creștinilor ortodocși din Polonia. La final, înaltul oaspete, aflat în România într-un pelerinaj împreună cu un grup de credincioși din Liublin, i-a oferit în dar ierarhului hunedorean un engolpion și o cruce, dar și un album editat în Polonia, despre Biserica Ortodoxă din România.

Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, i-a înmânat Înaltpreasfințitului Părinte Abel, Arhiepiscop de Lublin și Chełm, engolpionul și crucea Episcopiei Devei și Hunedoarei pentru arhierei, în semn de prețuire și de recunoștință pentru împreuna slujire în această zi de sărbătoare, și o icoană cu Sfinții Apostoli Petru și Pavel, hramul Catedralei din Deva. De asemenea, ierarhul hunedorean a mulțumit pentru prezență și Preasfințitului Părinte Emilian Crișanul, care a adresat credincioșilor un cuvânt de binecuvântare.

image

image

image

(știre și poze de pe: episcopiadevei.ro)