Întreită bucurie în Parohia Ortodoxă Nădlac

În Duminica a 26-a după Rusalii și întâia a Postului Nașterii Domnului, credincioșii parohiei Nădlac au avut o întreită bucurie: Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului, a slujit în biserica parohială cu hramul ,,Sfântul Ierarh Nicolae”, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, format din P.On.Pr. Protopop Flavius-Axinte Petcuț, P.C.Pr. Nicolae-Mirel Lazăr, Pr. paroh Alexandru Cotoraci și arhidiaconii Mircea Proteasa și Gheorghe Lehaci.

La momentul potrivit al slujbei, părintele protopop a dat citire Pastoralei Sfântului Sinod, după care numeroși copii și credincioși s-au împărtășit cu Sfintele Taine. În continuare, P.S. Părinte Emilian a rostit un cuvânt de învățătură, scoțând în evidență faptul că sufletul se hrănește cu rugăciune și fapte bune, nu cu cele materiale, care au fost prețuite de bogatul din evanghelia citită astăzi la Sfânta Liturghie.

După încheierea slujbei a avut loc o lansarea de carte intitulată ,,De la Nădlac la Alba-Iulia”, a Drd. Gabriela Adina Marco, prezentarea fiind făcută de doamna învățătoare Liana Porubszki. După prezentare, Preasfințitul Părinte Emilian a felicitat-o pe autoarea cărții. La eveniment au luat cuvântul și alți invitați.

Cel de-al treilea eveniment a fost sfințirea de către Ierarh și soborul împreună slujitor a troiței înălțate recent la intrarea în oraș, spre slava lui Dumnezeu.

La încheiere, preotul paroh Alexandru Cotoraci a adus un cuvânt de mulțumire Preasfinției Sale pentru bucuria adusă în parohia noastră, precum și oficialităților prezente la acest eveniment și tuturor celor care au contribuit la înălțarea troiței.

Prof. Vasile Nica

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image