ÎPS Părinte Timotei a slujit în biserica din incinta Spitalului Municipal Arad

În cea de-a doua duminică din Triod, a întoarcerii Fiului risipitor, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a slujit Sfânta Liturghie  în biserica pusă sub ocrotirea Sfintei Cuv. Teodora de la Sihla şi a Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş, din incinta Spitalului Municipal din Arad, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

Prezenţa Înaltpreasfinţiei Sale a prilejuit un moment de bucurie şi în acelaşi timp de mângâiere atât pentru bolnavii din acest spital, cât şi pentru credincioşii care frecventează acest locaş de rugăciune. La Sfânta Liturghie au participat și membri din cadrul personalului medical.

În cuvântul de învăţătură, Chiriarhul arădean a vorbit despre ,,Familia creștină” – biserica mică (cf. I Cor. 6, Luca 15), ce face parte din marea familie bisericească în care fiecare membru o privește ca Trup tainic al Mântuitorului, raportul între toți fiind ca și acela dintre părinți și copii, iar între cei din urmă ca între frați, împreună fiind fiii după har ai lui Dumnezeu. Atunci când cineva alunecă într-un fel din unitatea familială ceilalți sunt îndatorați a-l readuce, cunoscând că Dumnezeu însuși primește pe cel ce dă dovada conștiinței greșelii iar prin căință și mărturisire dorește iertarea și întoarcerea spre reintegrare și comuniune. Perioada Triodului, cu această duminică a întoarcerii Fiului risipitor oferă prilejul cugetării asupra acestei îndatoriri a creștinului față de întreaga obște. Unitatea spitalicească, întrucât caută sănătatea atât trupească cât și sufletească desigur că își poate da partea cuvenită în acest cadru, a mai adăugat Înaltpreasfinția Sa.

Preotul Rovin Petruşe a mulţumit Chiriarhului pentru bucuria prilejuită atât bolnavilor cât şi credincioşilor care au fost prezenţi la Sfânta Liturghie.

Protos. Iustin Popovici

1

3

4

5

6

7