Cerc pastoral-misionar în Parohia Lazuri

În Duminica a IV-a după Rusalii, la data de 14 iulie 2019, Preoții din cadrul Cercului Pastoral-Misionar Hălmagiu, coordonat din încredințarea Înalt Preasfințitului Părinte Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, de către Prea Cucernicul Părinte Bacoș Cristian-Mihăiță, s-au întrunit în Parohia Ortodoxă Lazuri.

 În cadrul acestei întruniri, la început s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu, la care au participat mulți credincioși ai parohiei, precum și unii invitați cu ocazia evenimentului.

Din soborul pentru această Sfântă Taină au făcut parte: PC Părinte Coordonator, Pr. Bacoș Cristian de la Parohia Hălmagiu, PC Pr. Paroh Buda Ionuț de la Parohia Lazuri, PC Pr. Șerban Adrian de la Parohia Poenari, PC Pr. Păiușan Simion de la Parohia Pleșcuța, PC Pr. Ancăș Gheorghe de la Parohia Vărfurile, PC Pr. Nicoară Bujor de la Parohia Vidra, PC Pr. Zadic Andrei de la Parohia Brusturi, PC Pr. Horga Marius de la Parohia Budești, PC Pr. Dan Dănuț de la Parohia Avram Iancu, PC Pr. Roman Cosmin de la Parohia Țărmure, PC Pr. Pensionar Petcuț Tuțu, PC Pr. Pensionar Crișan-Pantea Adam și PC Pr. Pensionar Nedeloni Matei .

La finalul acestei slujbe a fost rostit un frumos cuvânt de învățătură de către PC Pr Păiușan Simion de la Parohia Pleșcuța, în care a făcut legătura dintre credința sutașului prezentată azi în pericopa evanghelică citită la Sfânta Liturghie și Taina Sfântului Maslu.

La terminarea acestor momente, Părintele Paroh Buda Ionuț,  a mulțumit tuturor pentru prezență și a invitat la agapa frățească pe care împreună cu enoriașii săi a pregătit-o.

Pr. Zadic Andrei de la Parohia Brusturi