Nedeea Țării Hălmagiului

În data de 14 iulie, în acest an, cu o săptămână înainte de Târgul de fete de la Găina, precum se știe în această zonă, are loc Nedeea Țării Hălmagiului. Aceasta a fost așteptată de toți locuitorii acestui ținut.

Debutul acestui eveniment a început cu drumul de la biserică până în centrul comunei noastre a unui alai format de tinerii din Hălmagiu îmbrăcați în costume populare, apoi de preoți din Comuna Hălmagiu îmbrăcați în veșminte albe, de Domnul Primar al Comunei, Domnul Viceprimar, îmbrăcați de asemenea în stil popular.

În momentul ajungerii pe scena frumos pregătită, s-a continuat cu un tedeum de mulțumire. Din sobor a făcut parte PC Pr. Paroh Bacoș Cristian de la Parohia Hălmagiu, PC Pr. Bulea Mihai de la Parohia Bănești, PC Pr. Șerban Adrian de la Parohia Poenari și PC Pr. Zadic Andrei de la Parohia Brusturi. Apoi a fost rostit un înălțător cuvânt de învățătură de către PC Pr. Șerban Adrian de la Parohia Poenari și mulțumirea Domnului Primar Țoca Adrian pentru toți cei prezenți la eveniment.

S-a continuat cu un frumos spectacol care îi îmbucură pe toți locuitorii acestor ţinuturi.

Pr. Zadic Andrei de la Parohia Brusturi